Військові з окопів: Ще два-три дні таких обстрілів – і нашого батальйону не буде

Військові з окопів: Ще два-три дні таких обстрілів – і нашого батальйону не буде

Бойовики вкотре обстріляли Зайцеве / Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Ситуація в зоні АТО стає критичною для бійців через одностороннє дотримання мінських угод.

Інтенсивний обстріл української території влаштували бойовики біля Зайцевого. Там зруйновано кілька житлових будинків, є жертви серед військових, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

За словами оборонців передової лінії АТО, ворог активно використовує великокаліберну зброю.

"Ситуація важка. Нас накривають міцно. І 80-ка, і 120-ка. Не знаю, САУ це було чи ствольна артилерії. 150-ка дуже сильно накрила", - розповів один із бійців 17-го батальйону.

На думку військового, жертв можна було б уникнути, якби вчасно подавити вогневі позиції ворога.

"Так іще дня два-три – і не буде батальйона. У нас уже є 200-й, 300-й. Як їх закрити – з кулемета чи автомата? Вони ж здалека б'ють! Чим їх закрити? Луплять нас, а ми сидимо в окопах", - розповів боєць.

Бойовики обстріляли Зайцеве, пошкоджено 6 будинків

Бойовики обстріляли Зайцеве, пошкоджено 6 будинків

Складність ситуації визнають і в керівництві армії.

"Наша артилерія не відповідає, оскільки ми обмежені мінськими домовленостями. Ми їх дотримуємося. Але якщо вогонь не припинеться, то буде адекватна відповідь. На цю хвилину там закінчили роботу представники української сторони спільного центру з координування припинення вогню, які зібрали докази нічних обстрілів для того, щоб передати їх місії ОБСЄ", - розповів керівник прес-центру штабу АТО Володимир Косенко.

Як повідомлялося, через обстріли бойовиків люди в Зайцевому всю ніч просиділи у підвалахУ зоні проведення АТО ситуація впродовж дня залишалася напруженою. Переважна більшість випадків порушення режиму тиші зафіксована на донецькому напрямку.

Разом із тим бійці 14-ї бригади, котрі захищають Красногорівку, доповідають про "нормальну відповідь" на обстріли ворога. "Пару днів тому почали обстрілювати. Мінометами 80-ми та 120-ми. Щось зачастили, особливо вечорами. І ми, звісно, не мовчимо – даємо відповідь нормальну", - запевнив командир підрозділу ЗСУ з позивним "Купер".

Повʼязані теми:

Наступна публікація