Військові задоволені отриманою в Чугуєві технікою і збираються в АТО

Військові задоволені отриманою в Чугуєві технікою і збираються в АТО

Фото: Сайт президента України

Захищати рідну землю – обов'язок почесний, кажуть вони.

Військові задоволені тим, що отримали нову техніку. Напередодні Дня Незалежності президент Петро Порошенко очолив передачу 141 військової машини бійцям ЗСУ для потреб АТО, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Глава держави в Чугуєві під Харковом вручав сертифікати відповідності на новенькі літаки, гелікоптери та бронетехніку командирам екіпажів, які невдовзі вирушать захищати Україну від окупантів. Авіацію поповнили новенькі винищувачі СУ-27 та гелікоптери. Бронетехніка лише частково нова, а частково – модернізована після консервації. Однак екіпажі своїм машинам раді: кажуть, ефективність машин дуже добра.

На урочистій церемонії президент наголосив на важливій місії військових. "Безумовно, дипломати будут відігравати свою роль, але якщо ми не будемо мати сильного війська – їхні зусилля будуть неефективними", - зауважив Порошенко. Тому всю передану техніку швидко відігнали на полігон, де переконалися в її справності та ефективності. У тренувальному бою тактична група ЗСУ відбивала наступ уявного противника.

"Якщо треба захищати нашу Батьківщину, значить, ми маємо піти туди, де ми потрібні", - прокоментував майбутнє відрядження в АТО військовослужбовець Володимир Карпенко. Ентузіазму солдатам додало також і те, що до Дня Незалежності України силовики отримали державні нагороди, а 26 родин військових – ключі від нових квартир.

Кореспондент ТСН Світлана Федчун

Петро Порошенко вручив сертифікати відповідності на півтори сотні одиниць техніки

Петро Порошенко вручив сертифікати відповідності на півтори сотні одиниць техніки

Повʼязані теми:

Наступна публікація