Військові захищають Луганське раритетним кулеметом "Максим"

Військові захищають Луганське раритетним кулеметом "Максим"

Зброя працює ледве не щодня, бо ділянка фронту неспокійна.

Біля селища Луганське Донецької області триває окопна війна. Оборонці України відсунули свої позиції від селища в поле, аби не підставляти під обстріли мирних жителів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У бліндажах немає світла, опалюють їх дровами з ближчих посадок, а від ворога відстрілюються раритетним кулеметом "Максим". Його використовують, коли диверсанти впритул підходять до позицій. Атаки бойовиків відбуваються найчастіше темною порою, однак стріляти на кожен рух поміж дерев військові не поспішають – там часто бігають кабани та зайці. Коли ж з'являються непрохані гості – їх відганяють від позицій, інколи по кілька разів за ніч.

Оборонцям Луганського доводиться витримувати також обстріли з мінометів і полювання ворожого снайпера. Тоді бійці не приховують, що чекають настання ранку – активність противника у світлу частину доби стишується. "У нас природа, екзотика – свіже повітря, запах пороху, чай, кава", - кажуть вони. Попри неспокійні ночі, ранкова зміна нічній заздрить, бо, кажуть, ті повоювали, а побратимам лишили технічну роботу – наприклад, чистити і заряджати зброю.

Як уже повідомлялося напередодні, бойовики посилили обстріли позицій українських військових на Світлодарській дузі. Оборонців України накривають важкою артилерією.

Кореспондент ТСН Мар'яна Бухан

Окопна війна: як українські бійці воюють у полях

Окопна війна: як українські бійці воюють у полях

Повʼязані теми:

Наступна публікація