Військовий парад в окупованому Донбасі готує полк Кремля

Військовий парад в окупованому Донбасі готує полк Кремля

Фото: РИА Новости

У розвідці зазначають, що перевірку готовності до параду приїхав перевірити російський полковник

У "ДНР" та "ЛНР" приїхали військові із підрозділів Президентського полку служби коменданта Московського Кремля Федеральної служби охорони РФ. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони.

До самопроголошених "республік" російські військові приїхали для відпрацювання військового параду до Дня перемоги.

"Для тренування парадних розрахунків залучаються командири підрозділів Президентського полку служби коменданта Московського Кремля Федеральної служби охорони РФ", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у розвідці, для перевірки готовності до параду в Донецьк прибув російський полковник А. Філякін.

"28 квітня ц.р. для перевірки готовності парадних розрахунків угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях сходу України до м. Донецьк прибув полковник ЗС РФ А. Філякін, заступник командира полку – начальник військового табору Президентського полку служби коменданта Московського Кремля ФСО РФ", - зазначили у розвідці.

Нагадаємо, розвідка оприлюднила розмову двох російських генералів, перехоплену 1-го листопада 2014 року. Агресори говорили про створення на Донбасі двох армійських корпусів. Цим займалися генерал-лейтенант Андрій Гурульов та генерал-майор Сергій Кузовльов.

Перший тепер керує 58-ю російською армією. Кузовльов два роки тому був підлеглим Гурульова, але за війну в Україні отримав підвищення і нині очолює 20-ту армію. Розвідка повідомляє, що агресори не дуже розраховували, що населення Донбасу воюватиме проти України.

Головне управління розвідки оприлюднило розмову двох російських генералів

Головне управління розвідки оприлюднило розмову двох російських генералів

Повʼязані теми:

Наступна публікація