Ворог активізувався на Луганському напрямку. Дайджест АТО

Ворог активізувався на Луганському напрямку. Дайджест АТО

На маріупольському напрямку бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї / Фото: Reuters

На донецькому напрямку ворог обстріляв українські укріплення.

Упродовж дня терористичні угрупування продовжували обстріли позицій сил АТО.

Про це у Facebook інформує прес-центр АТО.

На маріупольському напрямку бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї та кулеметів великого калібру по українських опорних пунктах в Широкіному, Старогнатівці та Красногорівці.


На донецькому напрямку ворог обстріляв українські укріплення неподалік Новгородського та Луганського з БМП та великокаліберного кулемету. Неспокійно було і в районі аеропорту. Тут були обстріляні укріплення сил АТО в Пісках, Опитному та на шахті Бутівка.


Активізувався ворог й на Луганському напрямку. По українських позиціях неподалік Новозванівки противник вів вогонь з гранатометів та мінометів.


З початку доби проросійські найманці 19 разів обстрілювали опорні пункти Збройних Сил України.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 28 січня бойовики 71 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових, 27 січня - 40 разів, 26 січня - 66 разів, 25 січня - 44 рази, 24 січня – 29 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18:00 годину 29 січня 2016 року:Впродовж дня терористичні угрупування продов...

Posted by Прес-центр штабу АТО on Friday, January 29, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація