Ворожі снайпери під Мар'їнкою та двоє загиблих силовиків. Мапа АТО

Ворожі снайпери під Мар'їнкою та двоє загиблих силовиків. Мапа АТО

Ворожі сили активізували обстріли на трьох напрямках / Фото: Getty Images

Бойовики застосовували міномети та заборонену артилерію.

Протягом минулої доби бойовики відкривали вогонь по позиціях АТО на трьох напрямках – Луганському, Маріупольському та Донецькому, загинули троє українських військовослужбовців.

Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Ворог застосовував снайперський вогонь / Фото: Інформаційно-аналітичний центр РНБО

За даними силовиків, на Луганському напрямку супротивник порушив режим припинення вогню п'ять разів. У Попаснянському районі ворог застосував 82-мм міномети. Всі обстріли відбулися у другій половині дня.

На Донецькому напрямку ситуація загострилася неподалік Авдіївки. Протягом доби окупанти випустили українських позиціях понад 60 мін різних калібрів. Також під Авдіївкою ворог вів вогонь зі 122-мм САУ "Гвоздика". У Зайцевому НЗФ також двічі застосовували 82-мм міномети.

"Окрім цього, обстріли та збройні провокації окупантів відбулися і на інших ділянках фронту – на "Світлодарській дузі, в Майорську, в районі Донецького аеропорту. Всього за минулу добу відбулося 37 ворожих обстрілів на Донецькому напрямку", - заявив Мотузяник.

На Маріупольському напрямку найгарячіше було в районі Мар'їнки. Тут ворожі сили застосовували снайперський вогонь проти українських військовослужбовців на автодорозі Донецьк – Запоріжжя.

"З метою збереження життя особового складу сил АТО та цивільних, пропуск громадян тимчасово призупинявся", - додав представник АП.

У Старогнатівці позиції українських військ також обстрілював снайпер, а також БМП бойовиків. Окрім цього, окупанти порушили режим тиші у Широкиному. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку зафіксовано 7 обстрілів позицій сил АТО з боку НЗФ.

Нагадаємо, раніше прикордонники відзвітували, що у зоні АТО на лінії розмежування всі контрольні пункти в'їзду/виїзду працюють у штатному режимі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація