З території Росії по Україні було завдано 300 ударів з "Градів" - Bellingcat

З території Росії по Україні було завдано 300 ударів з "Градів" - Bellingcat

Фото: Getty Images

Журналісти мають докази обстрілів.

Влітку 2014 року з території Росії по Україні було завдано понад 300 обстрілів з "Градів".

Про це повідомив керівник міжнародної групи журналістів Bellingcat Еліот Хіггінс в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, передає Укрінформ.

За його словами, журналісти цієї організації знайшли докази обстрілів за допомогою аналізу супутникових даних.

Еліот Хіггінс переконує, що увійшовши до відкритих програм Google, кожен може побачити, що з середини липня 2014 року поля у Східній Україні зазнавали обстрілу з "Градів". На тих же картах можна виявити і самі реактивні системи залпового вогню, сховані в укриттях.

"Як мінімум у п'яти напрямках стріляли російські військові. Є відеосвідчення і в соціальних мережах, а встановити точно місця, де вони були зняті, також вдалося за допомогою Google Maps. Все свідчить про те, що це були сплановані атаки", - сказав керівник Bellingcat.

Нагадаємо, раніше експерти порталу журналістських розслідувань Bellingcat довели, що регулярні частини російської армії брали участь у наступі на Маріуполь у липні-серпні 2014 року. Це було доведено на основі аналізу фото і відео з відкритих джерел, а також супутникових знімків району Новоазовська і російсько-українського кордону за цей час.

Повʼязані теми:

Наступна публікація