З'явилося відео успішного випробування нової української ракети "Вільха"

Секретар РНБО розповів, чому українська ракета краща за російську.

На Одещині провели тестування ракети "Вільха" українського виробництва. У п'ятницю, 26 серпня, військові здійснили кілька запусків й усі вони були успішними, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

У цей час повітряний простір та акваторія моря були закритими.

На полігоні був присутній секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов. Він наголосив, що наразі завершився дуже важливий і масштабний етап вогневих випробувань ракет українського виробництва відповідно до завдань програми, затвердженої РНБО.

"На відміну від російських аналогів, українські ракети - керовані, і саме тому ефективніше і точніше вражають цілі, що було доведено під час випробувань", - наголосив секретар РНБО.

На полігоні успішно випробували нову українську ракету "Вільха"

На полігоні успішно випробували нову українську ракету "Вільха"

Турчинов додав, що окрім пусків ракет, сьогодні також відбулося "тестування системи керування реактивної системи залпового вогню, яка створена українськими виробниками та забезпечує якісне управління вогнем та точне наведення ракети на ціль".

"Сьогоднішні успішні запуски ракет наші науковці, конструктори та виробники присвятили двадцятип'ятирічному ювілею Незалежності України", - наголосив секретар РНБО.

Повʼязані теми:

Наступна публікація