За два роки боїв на Донеччині загинули 50 дітей

За два роки боїв на Донеччині загинули 50 дітей

Фото: Getty Images

При цьому двадцятеро дітей в регіоні залишились сиротами

У Донецькій області з початку антитерористичної операції внаслідок бойових дій загинули 50 дітей. Про це повідомили у прес-службі поліції у Донецькій області.

Зазначається, що 138 дітей в регіоні отримали поранення внаслідок бойової агресії терористів, а 20 – залишилися сиротами.

"69,5 тисяч дітей були змушені покинути свої будинки і шукати притулку в інших населених пунктах", - зазначається в повідомленні.

При цьому, на підконтрольній Україні території Донеччини із 312 тисяч дітей майже кожен п'ятий – переселенець.

Окрім того, наразі на підконтрольній українській владі території регіону із 1128 шкіл залишилось 556, при цьому 13 із них було закрито у зв'язку із постійними обстрілами. При цьому на лінії розмежування у Донецькій області наразі працюють 37 шкіл.

"238 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування довелося вивозити в терміновому порядку навіть без документів. Всього з окупованої території евакуювали 1800 дітей-сиріт, вихованців дитячих будинків та інтернатів. Сьогодні їх документи відновлені",- повідомили у поліції.

Нагадаємо, за два роки жертвами неоголошеної війни на Сході України стали більше 30 тисяч осіб, із яких загинули 9 тисяч, а більше 21 тисячі отримали поранення. Упродовж 24 місяців 1,6 мільйона українців були вимушені залишити свої оселі та переїхати в інші міста, а влада України провести 6 хвиль мобілізації для захисту країни.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація