За минулу добу внаслідок обстрілів бойовиків загинув один військовий - Міноборони

За минулу добу внаслідок обстрілів бойовиків загинув один військовий - Міноборони

Фото: Reuters

Загалом, бойовики понад 70 разів порушували режим тиші.

За минулу добу в зоні АТО загинув один український військовослужбовець, ще троє зазнали поранень.

Про це сьогодні, 27 жовтня, повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій, один військовослужбовець загинув. Ще троє наших бійців були поранені", – зазначив полковник.

За його словами, вперше від часу розведення сил і засобів в трьох районах на Донбасі було обстріляне місто Золоте Попаснянського району.

"Окупанти порушили режим тиші в Золотому, вперше з часу розведення сил і засобів української армії та російсько-окупаційних військ. Основні бойові дії, як і в минулі тижні, велися в Попаснянського районі. Зокрема в Новозванівці, Новоолександрівці та Троїцькому", - додав речник.

Він також додав, що українські війська були змушені відкривати вогонь у відповідь.

"Всього за добу, на Луганському напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, зокрема один з важкого озброєння. Донецький напрямок - головною гарячою точкою залишається Авдіївська промзона. Протягом доби, окупанти, які розгорнули свої сили та важке озброєння в Ясинуватій, неодноразово обстрілювали українські позиції з мінометів" - йдеться у повідомленні.

На Донецькому напрямку було зафіксовано 14 ворожих обстрілів, у дев'яти  випадках ворог використовував важке озброєння. У Маріупольському напрямку відбулося 43 ворожих обстріли, 19 з яких з важкого озброєння.

Також, Мотузяник повідомив про раптову смерть українського полковника Міноборони.

"Вчора у Києві, по дорозі на роботу помер полковник Валентин Федічев, офіцер головної інспекції Міністерства оборони України. Він родом з прифронтової Станиці Луганської", - додав речник.

Повʼязані теми:

Наступна публікація