За найменшу помилку арештовували і катували. Колишній бойовик розповів про "службу" в "ДНР"

За найменшу помилку арештовували і катували. Колишній бойовик розповів про "службу" в "ДНР"

Ілюстрація / Фото: Reuters

Терористи обіцяли виплачувати 15 тисяч російських рублів.

Співробітники поліції затримали на Донеччині 21-річного чоловіка, який кілька разів був учасником терористичної "ДНР". Його впіймали під час перевірки документів на блокпості.

У відділку чоловік розповів подробиці служби у самопроголошеній республіці, передає прес-служба Нацполіції Донецька.

До лав бойовиків чоловік приєднався 2014 року, отримавши позивне ім'я "Скіф". Тоді він перевіряв документи та оглядав автівки на блокпості у селищі Абакумове, що на Донеччині.  

Згодом чоловіка перевели служити в "Оплот", де всіх новобранців навчали військовій справі і стрільбі з різного виду зброї. Після закінчення курсу підготовки його знову послали на блокпост. Однак уже в березні 2014 року "Скіф" звільнився.

Зазначається, що згодом чоловік знову повернувся до терористів, повіривши обіцянкам про зарплату в 15 тисяч російських рублів. Цього разу найманцю видали автомат.

Окрім того, "Скіф" розповів, що за будь-які порушення бойовики жорстоко карали.

"Іноді за наказом командирів доводилося стріляти убік позицій Збройних сил України, щоб спровокувати зворотній вогонь і розв'язати черговий бій. За всі провини бойовики жорстоко розправлялися з порушниками. За найменшу помилку можна було потрапити під арешт. Якось така доля спіткала і мене. Коли я перебував під арештом, мене неодноразово били і піддавали різним тортурам. "Подзвонити бабусі" - так вони це називали. Ось тоді я зрозумів, як помилився у виборі "професії", - зізнався чоловік.

Відбувши своє покарання, він втік від терористів, а згодом його затримали на блокпості, коли він хотів втікти до Росії.

Своєю чергою, зараз чоловік шкодує, що приєднався до терористів і готовий співпрацювати зі слідством.

"Дуже шкодую, що був в рядах терористів і хочу допомогти слідству", - зазначив затриманий.

Нагадаємо, раніше на КПВВ "Мар'їнка" у Донецькій області затримали одного з керівників "міської адміністрації" терористичної "ЛНР". Так званого "чиновника" виявили серед пасажирів рейсового автобуса, який їхав із Запорізької області. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація