За останню добу у зоні АТО загинули сім українських військових – Турчинов

За останню добу у зоні АТО загинули сім українських військових – Турчинов

Фото: Facebook/ВМС ЗС України

Це найбільша кількість втрат за останній рік.

За останню добу внаслідок обстрілів з боку бойовиків на Донбасі загинули сім українських військових, ще дев'ятеро отримали поранення.

Про це заявив Секретар РНБО Олександр Турчинов.

За його словами, це найбільша кількість втрат за останній рік.

"Відповідальність за ці криваві провокації несе військово-політичне керівництво РФ, яке системно та послідовно торпедує мирний шлях розв'язання конфлікту і звільнення окупованих територій", - наголосив Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що уздовж лінії розмежування на Донбасі бойовики сконцентрували заборонене Мінськими домовленостями важке озброєння. Окрім того, протягом останнього місяця противник активізував використання розвідувальних та ударних безпілотників, які запускалися не лише з окупованої території Донбасу, але і безпосередньо з території Росії.

На думку Турчинова, усе це свідчить про системну підготовку до активізації військового протистояння з боку РФ.

"Хочу привернути увагу наших стратегічних партнерів до демонстративної та цинічної дискредитації Росією всіх спільних мирних зусиль", - сказав Турчинов, підкресливши, що "шлях умиротворення агресора замість посилення санкцій та інших реальних дій, призводить лише до зростання кількості жертв як серед українських військових, так і серед мирного населення, а також збільшує небезпеку розв'язання Кремлем повномасштабних військових дій у Європі".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що минулої доби у зоні АТО загинули троє бійців - у одного влучив снаряд гранатомета, ще двоє підірвались на розтяжці на Маріупольському напрямку.

Терористи обстріляли Авдіївську промзону

Терористи обстріляли Авдіївську промзону

Напередодні президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову у "нормандському форматі". Він звернув увагу на погіршення безпекової ситуації, зокрема обстріли в районі Авдіївки, що є реальною перешкодою для досягнення прогресу у мирному врегулюванні. Співрозмовники погодилися, що для продовження політичного діалогу потрібна рішуча деескалація і повне припинення вогню.

Президент України наголосив, що для цього Росія має вивести війська з окупованої частини України і припинити постачати туди зброю та найманців. Президент також звернув окрему увагу на необхідність відновлення контролю за українсько-російським кордоном. Керівники України, Франції, Німеччини та Росії висловили підтримку розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і початку консультацій з цього питання.

Під час розмови було також наголошено на необхідності повного виконання Мінських домовленостей, включно зі створенням безпекових передумов для проведення місцевих виборів у деяких районах Луганської та Донецької областей на основі українського законодавства та норм БДІПЛ/ОБСЄ.

Про що домовилися учасники "Нормандської четвірки"

Про що домовилися учасники "Нормандської четвірки"

Повʼязані теми:

Наступна публікація