За тиждень з ОРДЛО прилетіло понад півтори тисячі важких снарядів

За тиждень з ОРДЛО прилетіло понад півтори тисячі важких снарядів

Бойовики поливають українські позиції із забороненої зброї / Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Експерти нарахували 235 обстрілів позицій ЗСУ з великокаліберної зброї.

Міністерство оборони України звітує про складну ситуацію в зоні АТО протягом цього тижня. Прес-служба МОУ наводить дані про те, що починаючи з 11 березня з непідконтрольної території окремих районів Донецької і Луганської областей бойовики 235 разів використали важке озброєння.

"За даними офіцерів-спостерігачів української сторони СЦКК, які знаходяться у безпосередній близькості від лінії зіткнення сторін, впродовж тижня бойовики НЗФ випустили у бік сил АТО 1717 снарядів та мін, а саме — 51 снаряд із танка, 94 — з артилерійських систем калібру 122 мм, 508 — 120-мм міни, решта — 82-мм міни", - повідомляють у Міноборони.

Це названо систематичними грубими порушеннями мінських домовленостей, за якими згадані види зброї мають бути взагалі відведені від лінії фронту.

У спільному центрі з контролю за режимом припинення вогню підрахували, що протягом тижня на Авдіївку та околиці впало 57 артснарядів калібру 122 мм, 197 мін калібру 120 мм, 355 мін калібру 82 мм та 38 танкових снарядів.

Окрім того, заборонену зброю бойовики активно застосовували по силах АТО неподалік населених пунктів Зайцеве (274 міни), Луганське (205 мін), Широкіне (84 мини), Новотроїцьке (82 міни) та Красногорівка (64 міни).

Днями повідомлялося, що навпроти Авдіївки ворог розгортає артилерію. Напередодні бойовики почали рівняти авдіївську промзону із землею, як колись термінали ДАП. Однак у суботу "злякалися" місії ОБСЄ і значно зменшили кількість обстрілів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація