Замах на Плотницького: чотири версії і майбутнє ватажка терористів

Замах на Плотницького: чотири версії і майбутнє ватажка терористів

Фото: ЛуганскИнформЦентр

У нападах традиційно звинувачують українських силовиків.

Черговий замах на ватажків сепаратистів стався на Донбасі. Цього разу мішенню став очільник так званої "ЛНР" Ігор Плотницький, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Його позашляховик підірвали вранці у центрі Луганська. Машину сильно пошкоджено з лівого пасажирського боку, на сидіннях кров, усі вікна потрощені. Очільника луганських терористів і двох його охоронців доправили в лікарню Луганська. Вже за кілька годин після вибуху колишній депутат Партії Регіонів сепаратист Олег Царьов повідомляє: Плотницький у важкому стані. І навіть заявляє, що основна версія замаху – диверсія українських військових.

Українських патріотів звинувачують у підриві позашляховика очільника так званої ЛНР

Українських патріотів звинувачують у підриві позашляховика очільника так званої ЛНР

Такі припущення категорично спростовують в Адміністрації Президента. "Українська сторона абсолютно не причетна до цього замаху, бо це цілком позбавлено логіки і не вирішить жодного питання. Боротьба за владу у квазідержаві "ЛНР", "ДНР", методи боротьби – вони не міняються. Тому, скоріше за все, це наслідок внутрішніх чвар, переділу впливу і боротьба за владу", - заявив речник Банкової.

Екс-очільник Луганщини, а нині заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука висуває чотири версії, хто організував замах: свої ж луганські, очільник так званої "ДНР" Захарченко, Кремль або ж українські патріоти – з відома чи без відома офіційного Києва. Водночас речник АТО Олександр Мотузяник нагадує, що замахи на життя отаманів терористів регулярні. І сценарій майже всюди однаковий – підрив або обстріл автомобіля. Так убили торік у травні керівника бандугруповання "Призрак" Олексія Мозгового, так само сталося з ватажком "казаків" Павлом Дрьомовим наприкінці минулого року. А у квітні та червні цього року було скоєно замах на донецького псевдокомбата Моторолу і очільника "ДНР" Захарченка.

Російські ЗМІ повідомляють, що у луганського терориста ушкоджені селезінка, печінка, око, обпечена грудна клітка, незначні поранення на чолі, а в тілі багато уламків скла. Так звана влада "ЛНР" напружено шукає нападників. За витоками з медичних джерел, травми не становлять загрози життю. Однак в української розвідки інформація інша – Плотницький може померти.

Хай там як, а історія замахів на терористичних ватажків підказує, що зазвичай знайти винних не вдається. І все обмежується черговими звинуваченнями в усьому українців.

Кореспондент ТСН Дмитро Фурдак

Повʼязані теми:

Наступна публікація