Замість 12 на українську територію повернулися 11 звільнених полонених

Замість 12 на українську територію повернулися 11 звільнених полонених

До України повернулися 11 екс-полонених

Один чоловік вирішив прямувати до Горлівки.

До української території дісталися 11 замість обіцяних 12 звільнених бойовиками "ДНР" полонених. Один із бійців вирішив залишитися в Горлівці, де перебуває його родина, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Бойовики дотримали слова, котре було дане вечором у середу. Тоді через обстріл обмін полоненими на нейтральній території було зірвано. Волонтери "Офіцерського корпусу" та представники відділу зі звільнення полонених Міноборони передали сепаратистам їхніх затриманих. Ті пообіцяли відпустити українців опівдні в четвер.

На підконтрольну Україні територію приїхали дев'ятеро військових і двоє цивільних. Іще один українець вирішив залишитися в Горлівці, де знаходиться його родина. Радник міністра оборони Василь Будик цим поясненням бойовиків не вельми задоволений. Каже, було б чесніше, якби віддали всіх 12-х, а потім він би сам відвіз звільненого чоловіка до Горлівки.

На волі колишні полонені посміхалися, курили, фотографувалися з волонтерами та телефонували рідним. Історії про те, як потрапили до рук ворога, розповідали неохоче. Визнають, що їх били в полоні.

Звільненні хлопці, розповіли, що разом із ними у споруді донецької СБУ тримали зо чверть сотні бранців. Радник міністра оборони каже, що йому відомо про 86 українців, які досі перебували в неволі. Тепер їхнє число зменшилося.

Раніше стали відомі імена всіх 12 українців, яких сьогодні звільнили з полону бойовиків.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

В рамках обміну бойовики звільнили 12 українських військових

В рамках обміну бойовики звільнили 12 українських військових

Повʼязані теми:

Наступна публікація