Жертвами мінометного дощу під Зайцевим стали дві місцеві жительки. Мапа АТО

Жертвами мінометного дощу під Зайцевим стали дві місцеві жительки. Мапа АТО

Бойовики із мінометів обстріляли Зайцеве / Фото: Reuters

Минулої доби на Донбасі загинув один український військовий.

Минулої доби в зоні проведення АТО загинув один україський військовий, ще троє отримали поранення.

Про це повідомив речник АП із питань АТО Олександр Мотузяник.

На Луганському напрямку вже було спокійно.

Проте на Донецькому - бойовики продовжують активні збройні провокації. Зокрема, в районі Світлодарської дуги, поблизу селища Луганське, терористи сім разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях.

Епіцентром бойових дій на цьому напрямку були північні та західні околиці Горлівки. Зокрема, в світлий час доби бойовики вели обстріли зі стрілецької зброї в районі Зайцевого, а пізніше застосували гранатомети, зенітні установки, 82-міліметрові міномети і навіть танк. Поблизу Майорська бойовики вели прицільні обстріли з гранатометів та стрілецької зброї. У темний час доби терористи обстрілювали район Новгородського зі стрілецької зброї, БМП та 82-міліметрових мінометів. БМП та міномети були застосовані поблизу Троїцького та Новоселівки.

Мапа АТО на 27 грудня 2015 року / Фото: Інформаційно-аналітичний центр РНБО

Мотузяник повідомив, що обстріли із мінометів у районі Зайцевого забрали життя місцевої мешканки. Ще одна жінка в одному з пошкоджених будинків отримала численні осколкові поранення, однак під час евакуації до лікарні потерпіла загинула.

На західних околицях Донецька бойовики активно обстрілюють лінію фронту від Авдіївки до району Донецького аеропорту. Тут терористи застосовують стрілецьку зброю та гранатомети. Однак поблизу Пісок бойовики застосували й заборонений міномет.

На Маріупольському напрямку минулої доби було неспокійно поблизу Мар'їнки. Тут бойовики прицільно обстрілювали українські позиції з ручних та станкових гранатометів, а також зі стрілецької зброї. Окрім того, вночі поблизу Гнутового бойовики застосували міномети та зенітні установки. Бойовики відкрили тут вогонь по українських позиціях одразу після того, як цей район покинула місія ОБСЄ, яка обстежувала село Комінтернове.

Як повідомлялося раніше,  ввечері 26 грудня бойовики відкрили потужний вогонь по позиціях українських військових біля села Зайцеве, що в 16 км від окупованої Горлівки. Терористи гатили з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та мінометів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація