Журналіст розповів останні подробиці про ситуацію в Комінтерновому

Журналіст розповів останні подробиці про ситуацію в Комінтерновому

Бойовики не залишали захоплене Комінтернове / Фото: Reuters

Терористи заховалися у покинутих будинках.

Бойовики не залишали захоплене Комінтернове: вони просто маневрували під наглядом місії ОБСЄ. Спостерігачі змогли пробитися в село, йдеться в сюжеті Івана Гребенюка у випуску ТСН. 19.30.

Відомо, що група спостерігачів ОБСЄ була з окупованого Донецька. Спостерігачів з підконтрольного Україні боку не пустили. Наразі не відомо, чи піддалася моніторингова місія на оману бойовиків. Звіт спостерігачі обіцяють оприлюднити згодом. 

У Генштабі заявляють, що насправді терористи ховалися у покинутих будинках, а частина з технікою таки відійшла.

За інформацією активістів, у Комінтернове з Донецька сьогодні потрапили і пропагандистські телеканали. Про це розповіли маріупольські волонтери, які постійно допомагали жителям гуманітарною допомогою і тримають прямий зв'язок з селом.

Координатор центру патріотичних сил "Новий Маріуполь" Марія Подобайло каже, що терористи на джипах завезли людей, які були переодягнуті в цивільний одяг,  які на телекамери коментували, що вони раді, що щасливі, що їх звільнила "ДНР".

Підступи до населеного пункту були заміновані. Стратегія Генштабу незмінна - дотримуватися перемир'я. Вогнем відповідати у разі активних дій противника. Військові припускають, , що провокуючими діями із заходом в сіру зону, противник намагається відволікти увагу від чогось більшого - від намагань відрізати Україну від моря.

Нагадаємо, раніше у Штабі АТО повідомили, що сили АТО остаточно зірвали чергову масштабну провокацію проросійських бандформувань у Комінтерновому, і бойовики покинули населений пункт.

Бойовики маневрують у захопленому Комінтерновому

Бойовики маневрують у захопленому Комінтерновому

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація