Генсек ООН назвав голод у Сирії воєнним злочином

Генсек ООН назвав голод у Сирії воєнним злочином

Франція, Велика Британія і Сполучені Штати Америки попросили провести екстрене засідання Ради Безпеки ООН / Фото: Reuters

Він звинуватив в зловживаннях обидві сторони конфлікту.

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун назвав воєнним злочином використання голоду як зброї в сирійському конфлікті.

Він звинуватив в зловживаннях обидві сторони.

"Дозвольте мені сказати чітко: використання голоду як зброя війни є воєнним злочином", - цитує керівника ООН агенція Reuters.

Франція, Велика Британія і Сполучені Штати Америки попросили провести екстрене засідання Ради Безпеки ООН, щоб вимагати припинити облогу сирійського міста Мадая та дозволити доставити туди допомогу. До міста, яке утримують повстанці, вдруге за цей тиждень зміг потрапити гуманітарний конвой.

Громадянська війна в Сирії розпочалася навесні 2011 року. З тих пір число загиблих перевищило 250 тисяч осіб, біженців — 4 мільйони. Повстанці виступають за повалення режиму Башара Асада. За цей час частину території країни захопила "ІД".

З 30 вересняс 2015 року російська авіація почала наносити удари по позиціях бойовиків у СиріїНезважаючи на те, що Росія анонсувала застосування авіації для боротьби з терористами "Ісламської держави", бомби кидають на території, де "ІД" не було помічено.

Уряд Башара Асада погодився на участь у переговорах із опозицією

Уряд Башара Асада погодився на участь у переговорах із опозицією

Повʼязані теми:

Наступна публікація