Івано-Франківського журналіста Коцабу кинули за ґрати на 3,5 року

Івано-Франківського журналіста Коцабу кинули за ґрати на 3,5 року

Фото: УНІАН

Проте відбуде у в'язниці він лише 1 рік.

Міський суд Івано-Франківська засудив журналіста Руслана Коцабу до 3,5 років ув'язнення.

Його звинуватили в перешкоджанні законним діям Збройних сил України в особливий період, повідомляє ВВС Україна.

Проте суд виправдав Руслана Коцабу за статтею про державну зраду.

Суд також постановив зарахувати кожен день, проведений Коцабою в ув'язненні за два дні покарання. Відтак, блогер, якого арештували в лютому 2014, має відбути у в'язниці лише близько року.

Коцабу звинуватили в тому, що його заклик відмовитися від мобілізації, поширений через Youtube, негативно вплинув на обороноздатність України.

Обвинувачення також інкримінувало йому "підривну діяльність" проти України, безпідставні звинувачення української армії у вбивстві цивільних на Донбасі і співпрацю з російськими телеканалами "Россия 1", "Россия 24", НТВ та "Первый канал".

Як повідомляє видання, сам він наполягав, що його заклики були спрямовані проти війни, яку сам він назвав "громадянською" та "братовбивчою".

Захист засудженого назвав звинувачення в державній зраді "юридично абсурдними".

Сам засуджений заявив, що планує оскаржити свій вирок.

"Я хотів просто проінформувати нормальних мирних людей про те, що коїться на Сході в так званій зоні АТО", - заявив він перед початком засідання.

Нагадаємо, український журналіст та блогер створив антимобілізаційний відеоролик і активно закликав ухилятися від мобілізації. Працівники Служби безпеки України у Івано-Франківську затримали його у лютому 2015 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація