Між прибічниками і противниками Трампа сталися сутички

Поліція заарештувала 35 людей.

У каліфорнійському місті Сан-Дієго сталися сутички між прибічниками і противниками кандидата на посаду президента США від Республіканської партії Дональда Трампа.

Про це повідомляє ВВС.

Дональд Трамп відвідав місто поблизу мексиканського кордону в рамках підготовки до праймеріз у Каліфорнії. Під час своєї передвиборчої кампанії він неодноразово заявляв, що на кордоні треба побудувати стіну, аби убезпечитися від мігрантів. Населення Сан-Дієго на третину складаються із латиноамериканців, і тисячі людей щоденно легально перетинають кордон із Мексикою.

Сутички сталися після того, як прихильники Трампа почали розходитися із центральної площі, де відбувався мітинг, і зіштовхнулися з противниками Трампа на вулицях у центральній частині міста.

Міська поліція вимагала від учасників сутичок розійтися, проте правоохоронців не послухалися. Поліція Сан-Дієго повідомила у Twitter про 35 затриманих.

Сам Дональд Трамп у своєму Twitter подякував правоохоронцям за "затримання покидьків, які намагалися порушити мирний мітинг, у якому взяли участь багато людей".

Нагадаємо, що мільярдер Дональд Трамп забезпечив собі висунення кандидатом в президенти США від Республіканської партії. Йому вдалося заручитися підтримкою 1238 виборців — це на один голос більше, ніж потрібно для гарантованого висунення. Партійний з'їзд відбудеться з 18 по 21 липня в Клівленді (штат Огайо). Висунення Трампа від консерваторів стало практично неминучим, коли його останній опонент, Джон Кейсик, зняв свою кандидатуру. Всього на піку кампанії на пост висуванця від консерваторів претендувало 17 осіб. Вибори президента США відбудуться 8 листопада.

Повʼязані теми:

Наступна публікація