NASA скасувало запуск корабля на Марс у 2016 році

NASA скасувало запуск корабля на Марс у 2016 році

У вересні американська космічна агенція заявила, що отримала найпереконливіші докази того, що на поверхні Марса є вода / Фото: NASA

Можливість запуску будь-якого космічного апарата на Марс з'являється раз на два роки.

NASA скасувало запуск дослідного корабля "Інсайт" на Марс, який планували зробити у березні 2016 року, через технічні проблем.

Причиною такого рішення стало порушення вакуумної оболонки навколо датчиків одного з головних наукових інструментів апарату - сейсмометра.

"Це рішення прийнято з огляду безуспішних спроб ліквідувати надходження повітря на ключовий компонент дослідного вантажу", - зазначили в NASA .

"Інсайт" мав вивчати геологічну структуру поверхні Марса і зміни температури в атмосфері. Планувалося, що після запуску в березні він приземлився б на поверхню Марса у вересні. Можливість запуску будь-якого космічного апарата на Марс з'являється раз на два роки, так що наступний подібний випадок буде у 2018 році.

NASA поки не підтверджує ці плани, посилаючись на фінансові обмеження.

У вересні американська космічна агенція заявила, що отримала найпереконливіші докази того, що на поверхні Марса є вода. Наявність рідкої води на Марсі свідчить, що та планета досі геологічно активна, а також - збільшує шанси існування там найпростіших організмів.

Нагадаємо, що NASA знайшло ракетні двигуни для польоту на Марс.

На Марсі знайшлася рідка вода

На Марсі знайшлася рідка вода

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація