Штайнмаєр розсекретив, коли відбудеться зустріч у "нормандському форматі" щодо Донбасу

Він зазначив, що не бачить альтернативи Мінському процесу.

3 березня у Парижі відбудеться зустріч міністрів закордонних справ у "нормандському форматі" щодо конфлікту на Донбасі, заявив Франк-Вальтер Штайнмаєр, міністр закордонних справ Німеччини.

"Це буде, я думаю, ключова зустріч, ми засвідчимо, що якісь успіхи були досягнуті в плані довіри нашому мирному процесу", - заявив міністр у Києві на зустрічі з прем'єром Арсенієм Яценюком.

Він зазначив, що не бачить альтернативи Мінському процесу, хоча наголосив, що "немає причин бути задоволеним прогресом, якого ми досягли за 12 місяців" щодо реалізації цих угод.

 

Глава МЗС Німеччини також підкреслив стурбованість українською політичною кризою. Він висловив сподівання, що парламент прийме належні рішення, що гарантують стабільність в майбутньому і що стане передумовою для руху на шляху реформ.

Україна збирається винести три ключові блоки питань на переговори очільників МЗС "нормандської четвірки" в Парижі, які попередньо заплановані на 3 березня.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Нагадаємо, наступна зустріч Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України відбудеться в Мінську 24 лютого. Буде обговорюватися деескалації ситуації, знову буде зроблена спроба повернутися до повного і беззастережного припинення вогню.

Зазначимо, раніше бойовики зажадали провести засідання "нормандської четвірки" в Донецьку. Водночас з українського боку жодної такої ініціативи не висловлювалось.

Повʼязані теми:

Наступна публікація