США закликали Туреччину припинити обстріли курдів

США закликали Туреччину припинити обстріли курдів

Сирійські курди / Фото: Reuters

Сполучені Штати наполягають на концентруванні сил у боротьбі проти ІД.

США закликали Туреччину припинити обстріли позицій курдів та сфокусуватись на боротьбі з "Ісламською державою".

Про це повідомляє BBC.

Як заявив прем'єр-міністр країни Ахмет Давутоглу, турецькі війська обстріляли райони у провінції Алеппо на півночі Сирії, які нещодавно захопили угруповання курдів, й вимагають покинути ці території. Після того ціллю турецьких обстрілів у Сирії стала авіабаза Менах, яку захопили в четвер у сирійських повстанців курдські загони.

Туреччина вважає, що ці загони пов'язані з курдськими повстанцями з Курдської робітничої партії, яка вже тривалий час протистоїть силам безпеки всередині Туреччини.

Прем'єр-міністр країни також звинуватив курдських повстанців в атаках на етнічних арабів та туркоманів, назвавши це "військовими злочинами".

Окрім того, міністр закордонних справ Туреччини повідомив, що країна обмірковує наземну операцію у Сирії разом з силами Саудівської Аравії.

Натомість Речник Державного департаменту США Джон Кірбі закликав загони курдів "не користуватись ситуацією" та не захоплювати нові території.

"Ми продовжуємо закликати всі сторони сконцентруватись на спільній загрозі - Ісламській державі, яка не ослабла", - заявив Кірбі.

Нагадаємо, 11 лютого учасники переговорів щодо Сирії домовилися про перемир'я. Припинення військових дій в країні розпочнеться протягом тижня після підтвердження сирійським урядом і опозицією.

Раніше Меркель заявила, що нажахана жорстокими бомбардуваннями Росією мирних сирійців.

Напередодні президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виступив з різкою заявою на адресу дій російських військових у Сирії, назвавши Володимира Путіна "в сутності окупантом" цієї країни.

Проте міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що Росія посилює конфлікт у Сирії. Це провокує збільшення потоку біженців з охопленої війною країни.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація