У справі про паризькі теракти з'явилося двоє нових підозрюваних

У справі про паризькі теракти з'явилося двоє нових підозрюваних

Зараз нових підозрюваних розшукує поліція / Фото: James Arthur Gekiere / AFP

Обоє - озброєні і небезпечні.

Прокуратура Бельгії оголосила, що ідентифікувала ще двох підозрюваних у справі про паризькі напади 13 листопада.

Зараз нових підозрюваних розшукує поліція. Їх звинувачують у пособництві підозрюваному в плануванні нападів у Парижі Салаху Абдесламу. Обоє - озброєні і небезпечні.

Вважають, що вони допомогли Абдесламу у вересні приїхати до Угорщини. За словами прокурора, підроблене посвідчення особи з прізвищем одного з нових підозрюваних було використане, щоб переказати гроші родичу ватажка нападів Абдельхаміда Абауда. У вересні Абдеслама зупинили на угорсько-австрійському кордоні. Його супроводжували двоє чоловіків з документами на прізвища Суфіяна Кайяла і Саміра Бузіда.

"Федеральна прокуратура і слідчий суддя знову звертаються до громадськості із закликом вважати на двох нових підозрюваних, яких зараз активно розшукують слідчі", - сказано в заяві бельгійської прокуратури. Точна роль Абдеслама в нападах незрозуміла, але, на думку слідчих, він міг підвозити трьох смертників до національного стадіону "Стад де Франс".

Нагадаємо, що протягом останнього тижня в Брюсселі було проведено більше 30 антитерористичних рейдів, в ході яких затримано більше 20 осіб. З них п'ятеро заарештовані, інші звільнені після допитів.

Ввечері, 13 листопада, у Парижі сталася серія терактів. Кілька вибухів пролунали поруч зі стадіоном "Стад де Франс" під час матчу між збірними Франції та Німеччини. На грі був присутній президент Франції Франсуа Олланд. Він не постраждав.

Ще кілька терактів сталися в одному з ресторанів 10-го округу Парижа і концертному залі "Батаклан" - 11-й округ. У ресторані невідомі відкрили стрілянину, а в концертному залі, де проходив концерт рок-групи Eagles of Death Metal відвідувачі стали заручниками. За офіційними даними, загинуло 130 осіб. 

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава" . "Це вендета за Сирію. Це 11 вересня Франції", — цитує заяву терористів італійський інформаційний телеканал Sky Tg2.

У Парижі запрацювало кафе, в якому під час терактів загинули люди

У Парижі запрацювало кафе, в якому під час терактів загинули люди

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація