У США за допомогою Google Maps довели, що армія РФ воює на Донбасі

У США за допомогою Google Maps довели, що армія РФ воює на Донбасі

Американські експерти оприлюднили доповідь "Ховаються перед очима: війна Путіна в Україні" / Фото: Atlantic Council

Американські експерти оприлюднили доповідь, засновану на загальнодоступних даних.

Експерти Вашингтонського аналітичного центру "Атлантична рада" оприлюднили доповідь, у якій представлені докази участі армії РФ в конфлікті на Донбасі. 

Автори доповіді під назвою "Ховаються перед очима: війна Путіна в Україні" використали загальнодоступні дані, зокрема фото та відеоматеріали з соцмереж та картографічні сервіси Google, повідомляє Русская служба ВВС. 

До складу робочої групи увійшли кілька експертів, у тому числі й  колишній посол США в Україні Джон Гербст. 

Згідно з результатами розслідування, багато великих наступів бойовиків "ДНР" та "ЛНР" запускалися саме з російської території, на що вказують супутникові знімки, аналіз воронок від обстрілів і дані з відкритих джерел. 

Також експерти зазначають, що на прикордонних з Україною територіях в останні місяці виросла ціла мережа доріг, комунікацій і розташування техніки, яку може побачити кожен користувач Мережі за допомогою Google Earth або Google Maps.

Крім того, у доповіді зазначається, що російській гібридній війні необхідно протидіяти, "говорячи чітко, послідовно і публічно про російську війну в Україні".

Нагадаємо, що раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна має докази присутності діючих російських військових на Донбасі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація