У столиці може з'явилися пам'ятник Петлюрі

У столиці може з'явилися пам'ятник Петлюрі

У радянській історіографії Петлюра вважався одним з лідерів "українського буржуазного націоналізму" / Фото: ukr-online.com

Під час української революції 1917–21 років Симон Петлюра очолював збройні сили Центральної ради.

У рамках виконання указу президента щодо заходів з відзначення сторіччя подій Української революції 1917–21 років в Києві може з'явитися пам'ятник Симону Петлюрі та іншим діячам УНР.

Про таку можливість розповів директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Про підписання указу "Про заходи з відзначення сторіччя подій Української Революції 1917–21 років" президент Петро Порошенко оголосив під час свого звернення до Дня соборності України.

Під час української революції 1917–21 років Симон Петлюра очолював збройні сили Центральної ради та УНР, пізніше був головою Директорії УНР. У радянській історіографії вважався одним з лідерів "українського буржуазного націоналізму".

У Маріуполі на Донеччині замість поваленого понад рік тому пам'ятника Леніну на вже перейменованій площі Свободи відкрили новий – князю Святославу, одному з найуспішніших і найвойовничіших українських правителів.

Князь Святослав - один з найуспішніших князів у Київській Русі, який значно розширив межі тодішньої держави. Він заклав міцний фундамент для появи нашої нації та нашої країни, незалежної та вільної.

Повʼязані теми:

Наступна публікація