Утретє перенесли дату і місце переговорів щодо вартості російського газу для України

Утретє перенесли дату і місце переговорів щодо вартості російського газу для України

"Газові" переговори між Україною, Росією та ЄС відбудуться 20 вересня в Берліні / Фото: ТСН.ua

Тристороння зустріч повинна відбутися 20 вересня в Берліні.

У суботу, 20 вересня, в німецькому Берліні відбудеться тристороння зустріч України, Росії та Єврокомісії, де обговорять вартість газу, який РФ постачатиме Україні.

Про це сьогодні повідомила офіційний представник Єврокомісії Марлене Хольцнер, передає "ВВС-Україна".

Раніше планували провести ці переговори 6 вересня. Потім головний радник голови НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко анонсував, що попередньо домовилися зустрітися 16 вересня в австрійському Відні. І ось тепер дату й місце знову перенесли.

Нагадаємо, Україна не отримує російський газ із 16 червня цього року. Увесь цей час тривають переговори: Росія вимагає від Києва розрахуватися з боргами та платити за блакитне паливо наперед, Україна не погоджується із запропонованою Москвою ціною у 385 доларів за тисячу кубометрів (з урахуванням 100-доларової знижки).

Тим часом Україна почала поставки російського газу через Польщу, Угорщину та Словаччину. Кремль робить усе можливе, аби перешкодити цьому реверсу – Польщі обмежили постачання блакитного палива майже наполовину, а в Угорщині штучно підняли ціну до 400 доларів за тисячу кубометрів, що фінансово невигідно для України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація