Євросоюз, ООН і Світовий банк почали готувати план відбудови Донбасу

Євросоюз, ООН і Світовий банк почали готувати план відбудови Донбасу

Міжнародні організації візьмуться за відновлення Донбасу / Фото: Reuters

Програма дій має з'явитися протягом тижня.

План відбудови Донбасу розглядає спільна місія із представників Євросоюзу, ООН та Світового банку. Ідеться про створення моделі фінансової підтримки Донецької і Луганської областей, повідомляє ВВС Україна.

До кінця поточного тижня представники місії планують спільно з Кабміном оцінити загальні збитки від збройного конфлікту на сході України, скласти план реконструкції Донбасу та визначитися з фінансовими механізмами, які використовуватимуться у процесі відновлення.

"Ми не ставимо завданням відновлення пострадянської інфраструктури. Нам треба створити умови для розвитку регіону, для нормального життя людей, забезпечити їх соціальну адаптацію", - заявив під час зустрічі із представниками міжнародної місії віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

Урядовець вважає, що важливим завданням є залучення самих мешканців регіону до його відбудови.

Представники спільної місії відзначили, що допомогу отримають не тільки ті райони, де безпосередньо відбувалися чи тривають бойові дії, але й регіони, які взяли на себе головне навантаження із забезпечення біженців.

Як уже повідомлялося, Німеччина надасть Україні півмільярда євро на відновлення Донбасу.

Єврокомісія надасть додатково 22 мільйони євро на потреби мешканців Сходу

Єврокомісія надасть додатково 22 мільйони євро на потреби мешканців Сходу

Повʼязані теми:

Наступна публікація