Топ-5 книжок для останніх тижнів суперосені

Топ-5 книжок для останніх тижнів суперосені

Фото: ТСН.ua

Ці твори здатні подарувати читачу відмінний осінній настрій. 

Осінь – це час, коли хочеться затишку і тепла. І хоча останній осінній місяць вже добігає кінця, все ж кортить закутатися в затишний плед, зробити чашку ароматного чаю або какао і прочитати кілька книжок для осіннього настрою.

Пропоную вам п'ятірку текстів, яким варто присвятити останні тижні цієї суперосені:

Розпочинаємо наш книжковий список із класичної осінньої книжки – "Переддень ночі всіх святих" Рея Бредбері. Оригінальна назва – "Геловінське дерево". На початку листопада відгримів Геловін із його масками, гарбузами та привидами, тому ця історія сподобається любителям моторошних історій. Із цього тексту також можна дізнатися і про традиції Геловіну, і Дня всіх святих. Компанія хлопців на чолі із Томом Скелетоном дізнається про зникнення одного зі своїх друзів. Ця повість рекомендована для підлітків, але й для широкого кола читацької аудиторії вона буде захопливою. У 1993 році на основі цієї книжки зняли мультфільм, де сам Бредбері читає закадровий текст.

Фото: Kings River Life Magazine

Наступний пункт нашого читацького хіт-параду – ще одна цілком осіння книжка – останній роман  Роберта Желязни "Ніч в одинокому жовтні". І знову події розгортаються на фоні фантастичної ночі Геловіна. Книжка поділена на глави, які відповідають кількості ночей у жовтні. На світ ми дивимось очима сторожового пса із кличкою Нюх. Він зі своїм хазяїном бере участь у Великій Грі, яка відбувається лише один раз на десятиліття, коли моторошна ніч Геловіну співпадає із повнею. Древні люди називали період Геловіну і його предтечі – Самайну – часом без часу, адже завіса між світами стає дуже тонкою. Процес відкриття порталу поміж ними і є самою Грою. У творі відчутний вплив ще одного автора книжок жахів – славетного Говарда Лавкрафта, який чимало писав про древніх і містичних богів, які ввірвуться у наш світ. Любителям захопливого сюжету та моторошної класики ця історія точно смакуватиме.

Фото: Frederic S. Durbin's Weblog

Від страшилок перейдемо до казкової повісті фінської письменниці Туве Янссон "Наприкінці листопада". Мабуть, ця авторка знайома вам, як творець мумі-тролів – істот, які схожі на крихітних бегемотиків. Ця повість сповнена шумом дощу, шелестом листя та диханням осені. І хоча цю книжку позиціонують як дитячу, дорослим теж буде цікаво її погортати, адже в ній розповідається про самотність та підтримку. "Наприкінці листопада" насправді не про пригоди казкових персонажів, а про людей, їхні характери і про те, як іноді важко дорослим, знайти спільну мову. І про те, як холодної осені хочеться душевного тепла.

Фото: pinterest.com

Без чого не обходяться древні осінні свята? Звісно ж без магії. Наступна книга – про відьом. Це "Практична магія" Еліс Хоффман. Перед читачем розгортається історія трьох поколінь жінок одного сімейства. Вони володіють містичним даром, усі потроху відьми і знахарки, а тому різноманітні життєві обставини сповнені таємничим містицизмом. Ця книжка лягла в основу голлівудського фільму з однойменною назвою, в якому головні ролі виконують Сандра Баллок та Ніколь Кідман. У книзі багато любові, але любов тут не звичайна, а магічна. І будинок, у якому відбуваються події книги, - теж магічний. Старовинний маєток, кажани на горищі, меблі, до яких не пристає пил, і чорний паркан – чим не осінній дім. Там і приворотне зілля готують, однак із ним треба бути обережним.

Фото: popsugar.com

Якщо заговорили вже про магію, то не можемо обійти увагою новинку 2016 року, за якою натовпи фанатів стояли кілька годин. Це п'єса "Прокляте дитя" Джоан Роулінґ, написана у співавторстві із Джоном Тіффанті та Джеком Торном. Її ще називають восьмою частиною "поттеріани". Як на мене, це не так. Це цілком самостійний твір про сина Гаррі Поттера Албуса, подорожі у часі та альтернативні реальності. Книжка читається на одному подиху, тому справжні поттеромани не зможуть відірватися від неї, аж поки не перегорнуть останню сторінку, навіть якщо уже буде далеко за північ. У п'єсі Роулінґ та її колеги нещадно рвуть шаблони відомого фанатам чарівного світу і закручують інтригу. Хочете дізнатися, хто ж "прокляте дитя" - беріть до рук цю захопливу п'єсу.

Фото: Reuters

Гарних вам осінніх книжок і приємного чтива!

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація