Магічні лайфхаки березня

Магічні лайфхаки березня

Фото: jmeissner.com

Березень - прекрасний час для складання планів на майбутнє і "пошти" на небо.

Нарешті похмура зима закінчилася і весна потроху вступає у свої права. На березень припадає кельтський місяць ясена, який розпочався ще у лютому і завершиться 17 березня.

Можливо, ви запитаєте, навіщо нам, українцям, якісь далекі кельти? Відповідь проста - древні народи жили у гармонії із природою, а тому не страждали від осінніх і весняних депресій та інших негараздів, пов'язаних зі змінами сезонів. Тож розуміння циклів природи і життя у ритмі із ними може допомогти нам, людям 21-го століття, знову навчитися правильно переживати спади і підйоми колеса року.

Березень - хороший час для формування планів на майбутнє. Також цей місяць пов'язують із першими подорожами у році, адже так хочеться покинути рідну домівку після нескінченно темних зимових місяців і вирушити хоча б на прогулянку. Ваші дії у цей місяць мають бути сконцентровані на змінах та розвитку. А ще цей місяць і його весняна магія допоможуть відправити ваші мрії на небо різними способами.

Світове дерево

У минулому ясен шанували як Світове дерево, що з'єднує небо, землю і підземний світ. Північні народи називали ясен Іґґдрасілль, віссю світу, що з'єднувала богів і людей. Скандинавський бог Одін 9 днів провисів на цьому дереві, щоб отримати знання і руни. У підніжжя цього величезного ясена сиділи Норни – богині, що керують долею світу.

Фото: ohdeargodwhy.tumblr.com

Ясен вважався деревом, із якого легендарний король Артур робив свої посохи і магічно з'єднував минуле, теперішнє і майбутнє. Із цього дерева часто виготовляли трони міфічних королів. У Древній Греції з ясенини робили захисні амулети, аби не потонути під час морської подорожі.

У народній медицині ясен - засіб від бородавок. Також біля ліжок хворих ставили посуд із водою і ясеневим листям, аби пришвидшити одужання.

Щоб використати магію цього місяця і ясеня - скористайтеся простими порадами:

1. Допоможіть своїм бажанням знайти адресата - напишіть свої мрії на паперовому літачку або кораблику, відпустіть їх летіти по блакитному небу і плисти по весняних потічках. Якщо у вас не виявиться під рукою паперу і ручки під час перших весняних прогулянок, ви може узяти будь-який листочок, загадати бажання і вивільнити його, аби він летів за вітром.

2. Якщо ви вірите в янголів - напишіть їм листа. Проте не лише просіть, але й дякуйте. Хочете відправити лист - спаліть його на полум'ї свічі. Своє бажання можна намалювати або написати на паперовому змії. Попросіть духів вітру, щоб ваші мрії стали реальністю.

3. Також можна "зарядити" позитивом і вашими бажаннями просте перо. Його слід провести крізь дим від ароматичних паличок або рослин, приміром, шавлії. Далі слід викинути це перо із мосту над річкою. Відправляючи перо у подорож до духів, думайте про свій шлях і кожний крок на ньому.

4. Звичайнісінька прогулянка у найближчому лісі або парку може стати медитацією. Спробуйте сприймати все, що ви бачите, і всіх, кого зустрічаєте, наче послання від світу. Тому слід розслабитися і насолоджуватися прогулянковою медитацією. Якщо вам трапляться дорогою певні тварини, вдома пошукайте в інтернеті, що саме ці тварини символізують. Можливо, це буде для вас підказкою із небес.

5. Ясен символізує взаємозв'язок циклів існування і є ключем до розуміння того, що все у світі пов'язане. Місяць березень і кельтський місяць ясеня нагадує, що будь-які наші вчинки впливають на усе суще. Наші думки і дії створюють нескінченний ланцюг подій і в матеріальному, і в духовному світі. Пам'ятайте про це завжди.

Вам може здатися, що ця вся "магія" - нісенітниці із дівочих журналів, проте усі чари побудовані за одним і тим же принципом - подібне притягує подібне. Роблячи щось маленьке у своєму мікрокосмосі, ви створюєте щось і на рівні небес.

Замість постскриптуму: трішки міфології

Скандинави вірили, що перший чоловік був створений саме із ясена, а його друга половинка – із в'яза. Під час кінця світу остання пара людей виживе саме завдяки світовому ясеню – Іґґдрасілль буде їхнім прихистком.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація