Магічні лайфхаки листопада

Магічні лайфхаки листопада

Фото: pixabay.com

Наповніть останній місяць осені магією - зазирніть у свій внутрішній світ і подумки поверніться у минуле.

У нашому звичному календарі - 12 місяців, проте для древніх народів, наприклад, кельтів, річний цикл складався із 13 місяців. Це пов'язано із кількістю періодів повного місяця, які трапляються на рік. Кожний місячний період пов'язували із певною рослиною, чиї магічні властивості найкраще розкривалися протягом цього часу і могли якось допомогти людям своїми здібностями чи властивостями. Приміром, підказували, яким варто бути цього місяця - гнучким, мов виноградна лоза, чи міцним, наче дуб.

Період із 28 жовтня по 24 листопада древні пов'язували із очеретом. Саме на цей місяць припало святкування моторошного Геловіну, предтечею якого був Самайн і який святкували кельти. Це час, коли врожай із полів вже зібраний, буйства зелені уже немає і потрібно готуватися до суворої зими, яка може забрати в обійми смерті. Тому пошанування духів у цей період у давні часи було надзвичайно важливим. 

Із очерету виготовлялися скіпетри єгипетський фараонів, робили стріли. Також часто очеретом накривали дах будинку.

Скористайтеся магічними порадами місяця очерету, щоб допомогти собі найкраще пережити цей період.

1. Протягом цього місяця запалюйте свічки на знак вшанування людей, яких ви любили, яких шанували, але які уже покинули наш світ. Своїми діями ви покажете, що ви досі пам'ятаєте про них і, можливо, ви отримаєте послання зі потойбіччя.

2. Місяць очерету- це чудовий час для того, щоб ворожити найрізноманітнішими способами. Але ворожити слід не на майбутнє, яке нас так хвилює, а саме на минулий рік, який от-от стане історією. Адже ворожачи на минуле, ми можемо зрозуміти деякі свої дії, вчинки інших людей і зробити важливі висновки на майбутнє, щоб надалі полегшити собі життя і не наступити на ті самі граблі. Способів ворожіння існує чимало – це і карти Таро, і руни, і маятник, і ворожіння на каві та чаю. Вирушайте до найближчого езотеричного магазину або йдіть на кухню заварювати ароматні напої, щоб зрозуміти, як саме ви прожили цей рік. 

Фото: pixabay.com

3. Наші предки дуже вірили в очищаючу магію стихій, наприклад, води чи вогню. І зараз ми, їхні нащадки, теж можемо скористатися цією силою. Наприклад, у листопаді можна спалити у вогні вогнища чи свічки ваші проблеми цього року, погані спогади, хвороби тощо. Для цього намалюйте символи ваших невдач або просто напишіть слова на папірцях і відправте їх у вогонь. Звісно, без ваших активних дій життя на краще після цього, наче за порухом чарівної палички, не покращиться. Але такими діями ви дасте знак Всесвіту, що готові до змін на краще і готові творити та діяти. Спалюючи лихо, ви наче декларуєте свою успішність у наступному періоді. Також можна стрибати через багаття, залишаючи у минулому невдачі минулого року.

4. Для кельтів, а саме їхній магічний календар лежить в основі цих порад, період від кінця жовтня і аж до зимового сонцестояння був періодом своєрідного застою, бо все наче зупиняється, заморожується. Наш світ і світ духів застигають, аж поки світловий день знову не почне збільшуватися після магічної ночі зимового сонцестояння, яке цього року припадає на 21 грудня. Тому скористайтеся цим періодом, щоб мріяти, але не будуйте планів на майбутнє. Місяць очерету - це час для перепочинку, який дозволить вам порозмірковувати над тим, що ж сталося цьогоріч, і що потрібно зробити, щоб наступний рік був кращим.

5. Енергія очерету допоможе вистояти у важкій ситуації, пристосуватися до обставин, зуміти виграти час і змиритися із правилами гри. Іноді треба відступити, знаючи, що відступ тимчасовий, і підготуватися для отримання більшого.

Гарного вам очеретяного листопада!

Повʼязані теми:

Наступна публікація