П'ять магічних лайфхаків липня

П'ять магічних лайфхаків липня

Фото: pixabay.com

У липні спробуйте дати кредит довіри тим, хто вас оточує.  

Що таке магія? Відомий язичницький письменник Скотт Каннінгем писав, що магія - це спосіб управління силами природи через нашу волю і бажання. Саме тому так важливо не лише досягати чогось, піднімаючись по кар'єрній драбині чи борючись за ідеальне кохання, але й працювати всередині себе, на духовному полі.

Древні люди жили в гармонії з природою і слідкували за її циклами. Наприклад, весна - це час оновлення і прибирання в будинку, і в голові, літо - час розквіту і душевних радощів, осінь - для збору урожаю і власного розвитку, а зима -  для перепочинку від польових робіт та планування наступного року життя. Тому досить популярними є різноманітні календарі дерев, наприклад, друїдів, що були кельтськими жрецями, або оракули чи огам - ворожильні системи, які можуть засновуватися на силах природи, її символах, приміром, рослинах, тваринах, руху Сонця тощо.

Сучасна людина досить далеко відійшла від розуміння руху колеса року, а за допомогою маленьких магічних порад можна спробувати змінити своє життя на краще та відчувати гармонію із силами природи.

Наприклад, на липень припадає кельтський місяць падуба або гостролиста. Це восьмий місяць кельтського календаря.

Священний гостролист

Гостролист - це один із найвідоміших вічнозелених дерев у Європі. Гостролист пов'язаний із Марсом, Сатурном і стихією вогню. Це дерево нагадує про жертовність та реінкарнацію. В англійській мові його назва звучить як "holly", що означає "святий". Вічнозелений падуб - яскравий символ життєвої сили.

Народні цілителі переконують, що чай із цього дерева лікує, а гарячі комплекси із листя і кори допомагають полегшити біль у зламаних кістках. А ось ягоди гостролисту - проносний засіб, можуть викликати нудоту, і вони отруйні для дітей!

Із магічної точки зору гостролист захищає від ударів блискавки, отрути і злих духів. Невеличку гілочку цього дерева зберігали протягом року у вигляді оберегу.

Боротьба короля дуба та короля гостролиста

Сучасні дослідники європейського фольклору та неоязичники виділяють образи короля дуба та короля гостролита – одвічні супротивники, кожному із яких належить половина року: королю гостролисту темна (зимова), а королю дубу - світла (літня). Їхня боротьба відбувається в день літнього сонцестояння. Їх протистояння досліджував англійський поет і фольоклорист Роберт Грейвс у книзі "Біла богиня".

Скористайтеся мудрістю гостролиста у липні й замисліться над такими тезами:

1. Гостролист говорить про те, що всередині кожного із нас є талант – і весь світ може ставати родючим від нього. Листя гостролиста мають гострі кінці, тому вам буває важко відкрити своє серце і довіряти людям. Тому спробуйте цього липня дати кредит довіри тим, хто вас, оточуює, але й пам'ятайте про захист власної душі.

2. Гостролист - це ще й дерево реінкарнації, адже воно є вічнозеленим, тому пам'ятайте те, що кожного ранку ви можете почати своє життя з нової сторінки і дати старт щасливому майбутньому. 

3. Гостролист пов'язаний із Марсом, як уже йшлося вище. Марс - це вогняна й активна планета в астрології, тому гостролист нагадує, що іноді варто заспокоювати свої емоції, якщо ми хочемо знайти мудрий вихід із ситуації. Це дерево вказує на необхідність бачити себе та інших через безумовну любов. Гостролист - ще й дерево жертовності, адже якщо ми бажаємо отримати щось більше, мусимо принести особисту жертву. Тому у липні відкрийте серце і позбудьтеся ненависті та страхів.

4. Якщо вам насниться гостролист, то це означатиме, що ви проживете довге життя. Один із магічних британських ритуалів велить після півночі у п'ятницю мовчки зібрати дев'ять листків гостролисту, загорнути їх у білу тканину, утворюючи дев'ять вузлів, щоб зв'язати кінці разом. Далі помістіть вузлик під подушку – і ваші мрії здійсняться, звісно, якщо ви будете прикладати для цього зусилля в реальному житті.

5. Також протягом липня сходіть у ліс, навчіться чомусь новому, скупайтеся в річці у повню, просидіть усю ніч біля багаття, посадіть дерево. Відчуйте зв'язок із природою і її потужними древніми силами.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація