Правда про богинь війни і перемоги: еротична Астарта та войовнича Афіна

Правда про богинь війни і перемоги: еротична Астарта та войовнича Афіна

Богинь, які "відповідають" за війну та перемогу, можна назбирати на цілий пантеон.

Наближається День перемоги, і усі, мабуть, чули про Ніку, богиню перемоги та звитяги у древніх греків. Проте у давніх народів було ще чимало богинь, котрі, на їхню думку, забезпечували перемогу у битвах. Тож хочу сьогодні познайомити вас із ними – богинями перемог далеких і близьких, древніх і не дуже народів.

Еротична Астарта

Астарта - богиня із Месопотамії, яка уособлювала планету Венеру. Вона - богиня родючості, материнства і кохання, а у своєму темному аспекті - грізна воїтелька, богиня війни. Яка в разі війни із мечем у руках оголеною їде на криваві жнива. До "сфери впливу" цієї богині входила і священна проституція – згідно з культом цієї богині, кожна жінка обов'язково мала за життя один раз віддатися в храмі якомусь чоловіку-паломнику. Щоправда, цей раз міг тривати роками, адже жінка таким чином мала заробити для храму богині певну суму грошей. І могла піти лише після того, як зробить це. Проте Астара була ще й богинею Місяця, і її називали "царицею небесною", як нині Діву Марію. Серед символів цієї богині - голуб та зірка.

Вороняча Бадб

Богиня із ім'ям, яке важко вимовляти, прийшла до нас із ірландської міфології. Її ім'я означає "ворона", мабуть, через те, що саме ці птахи прилітають поживитися останками воїнів на поля битв. Бадб разом із богинями Маха та Немейн поєднуються в образі ще однієї грізної богині війни - Морріган. Пізніше всі ці варіанти богині перетворилися на банші - своєрідних духів, котрі своїми криками, від яких холола кров у жилах, сповіщали про смерть, у тому числі і воїнів.

Бадб під час битви перетворюється на ворона або вовчицю і викликає сум'яття у лавах ворога, керуючи кінцем битви.

Валькірії верхи на вовках

Валькірії, мабуть, відомі любителям скандинавської міфології. Валькірії - це божественні діви, які прислужують головному скандинавському богу Одіну. Головна функція валькірій - вибирати серед загиблих воїнів найбільших героїв і переносити їх у Вальгаллу - рай для воїнів, де рікою тече медовуха і можна їсти м'ясо величезного кабана, який на ранок знову обростає плоттю. Нині валькірії уявляються нам у вигляді еротичних панянок на кониках із крилами, проте древні скандинави бачили їх войовничими мужоподібними жінами, які забирають полеглих воїнів до Вальгалли верхи на вовках, що пожирають падаль. У поезії вовків називають "конями валькирій". Також вважалося, що валькірії володіють владою над стихіями.

Непереможна Дурґа

Дурґа - це індуїстська богиня, у неї десять рук, які тримають різноманітні види зброї, а сама вона стоїть на леві або тигрі. Вона символізує силу, доблесть воїна та перемогу над демонами. Також Дурга знищує злі сили, які уразили людство - заздрість, егоїзм і грішну людську природу. Сила безмежна, тому тріумф добра над злом неминучий. Мати-воїтелька Дурга вчить своїх послідовників пожинати плоди істини і любові, захищатися від негативної енергії світу.

Темна Калі

Калі - це ще одна індуїстська богиня, яка є покровителькою сили, часу, змін та смерті. Вона темна і люта. Часто вона асоціюється із Дурґою. Калі зображується у вигляді темношкірої чотирирукої жінки. Вона знищує те, що є вже непотрібним. Також вона керує дикою, неприборканою жіночою енергією.

Войничі Афіна та Ніка

Афіна - це найкласичніша богиня перемоги із грецького пантеону. Вона з'явилася завдяки "непорочному зачаттю", коли верховний бог Зевс проковтнув її матір. Афіна "народилася" із голови Зевса, одягнутою у шолом та зі щитом. Афіна - богиня справедливої війни, війни оборонної, вона уособлює свідому хоробрість і мужність. Афіну супроводжує Ніка - богиня перемоги, яка символізує звитягу. Вона присутня під час битви і змагань борців, саме вона летить зі повідомленням про щасливе закінчення війни.

Сексуальна Іштар

Іштар - це аккадська богиня родючості і плотського кохання, яка асоціюється із п'ятницею. Проте, окрім сексу, Іштар ще є покровителькою війни і чвар. Ця богиня дуже схожа на інших богинь кохання і війни: Інанну, Ісіду тощо.

Продовжувати перелік богинь, що відають перемогою і війною, здається, можна до безкінечності, але тільки вам обирати, в яку вірити – чи не вірити в жодну.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація