Тантричний секс: кундаліні, довіра до партнера й епоха хіппі

Тантричний секс: кундаліні, довіра до партнера й епоха хіппі

Фото: ineta.link

Щойно ви оволодієте принципами тантричного сексу, ви ступите на шлях, який веде до незнаної раніше насолоди.

Тантричний секс вчить нас використовувати природню силу сексуальності для удосконалення інтимного життя. Тантричний секс - це передовсім взаєморозуміння і повага одне одного. В тантричних практиках ви контролюєте тільки себе і власне тіло, а не партнера.

Тантра і неотантра

Тантра — це древнє містичне вчення. У традиційній індійській традиції тантру іменують "майтгуна". Техніка цього незвичного сексу описана у священних текстах під назвою "Тантри". Є кілька напрямів тантри, зокрема, буддійська, мусульманська, індійська. Є певні її види на території Південно-Східної Азії та Океанії. Древнє, автентичне вчення, нині практикують фактично лише у цих регіонах.

Неотантра бере свій початок в стародавній тантрі, проте на відміну від буддистської і індуїстської тантри позбавлена ритуально-релігійного контексту і більше зосереджена на сексуальності. Велику роль у популяризації неотантри на Заході зіграв  відомий філософ Ошо та його учні. Він вважав, що неотантра дозволяє перетворити "фізичних" коханців на "духовних".

Великий інтерес до неотантри в світі з'явився в епоху хіппі, у 60-ті роки ХХ століття у Європі та США разом із інтересом до йоги, ворожіння на картах Таро, лікування кристалами тощо. І саме неотантра набула світової популярності та стала сучасною наступницею давньої тантри.

Тож те, про що йдеться у блозі - це не тантра у чистому вигляді, це - неотантра, тобто сучасні сексуальні практики, які частково походять із давнього тантризму. Не можна сказати, що неотантра гірша чи краща за свого пращура тантру. Просто час і зміни не оминають нікого і ніщо - в тому числі і тантру.

Потужна сила кундаліні

Тантра - це союз жіночого і чоловічого начал. Тантрична доктрина розглядає чоловіка та жінку як дві половинки одного цілого. Тантра черпає силу в природній енергії, яку називають "кундаліні". Її можна порівняти із "електричним струмом", який відчуває людина в момент сексуального збудження. Кундаліні не належить ні до чоловічого, ні до жіночого начала, однак поєднання двох кундаліні - чоловічого та жіночого, - може дати чимало.

Ви можете уявити кундаліні у вигляді вогняно-золотавого пучка енергії, який піднімається хребтом до мозку. Власне слово кундаліні означає у перекладі із санскриту "згорнуте кільце у формі змії". На думку йогів, це спляча енергія в основі хребта. І саме завдяки тантрі та духовним практикам, психологічній роботі над собою і східним традиціям можна "розбудити" в собі кундаліні.

Вважається, що у тантрі кундаліні справляє сильний вплив на тіло. Досвідчені майстри тантри можуть направити енергію кундалі хребтом просто у мозок, отримавши "оргазм розуму". Звісно, новачкам таке не під силу. Тож спочатку навчіться відчувати ваше збудження поблизу закінчення хребта. Уявляйте його як гарячу кулю, із якої розгортається "енергетична" змія і рухається вгору до голови. Якщо змію уявляти важко, можна спробувати рухати цю уявну кулю хребтом, чакрами (із ними ми детальніше познайомимося у наступному блозі).

Ця вправа буде корисною навіть для тих, хто не планує займатися тантричним сексом. Контроль над нашими енергіями під час еротичного збудження та власне сексу дасть вам ті відчуття, котрих ви не відчували ніколи раніше. А завдяки практиці ці відчуття стануть настільки багатогранними, що ви ніколи не зможете навіть порівняти їх із фізичним оргазмом.

Довіра до партнера

Тантру найкраще практикувати із партнером, якому ви довіряєте. Звісно, в ідеалі це має бути наш коханий чи кохана. Але якщо ви зараз самотні, ніщо не заважає вам практикуватися і готуватися до ідеальної ночі кохання, адже тантра окрім фізичного контакту передбачає і медитацію.

Поважайте свого партнера, якщо ви пропонуєте йому сексуальний експеримент, який пов'язаний із тантрою, а він відмовляється і вважає це неприйнятним, враховуйте бажання коханого і запропонуйте у ліжку щось інше. Можливо, через певний період ваш патнер "доросте" і до бажання зайнятися тантричним сексом.

Сприймайте партнера чи партнерку як втілення божества. Усвідомлюйте кожну мить, яку ви проводите разом, наче вивільнення вашої внутрішньої енергії. Почніть ставитися до сексу як до практики самовдосконалення.

Про неотантру можна говорити як про сімейну практику. Пари, що практикують неотантру, зазначають, що їхні стосунки стали кращими, теплішими та більш глибокими. Також практика неотантри чудово підходить і для молоді, якаа бажає продовжити тривалість статевого акту.

Замість Р.S.

У сучасному світі набули популярності курси із серії "як навчитися малювати за годину" чи "як стати гуру-йоги" за місяць. Будь-яка майстерність вимагає довгих років тренувань і тіла, і розуму. Тому шукаючи знання із тантри чи неотантри, будьте обачними та обережними, адже можна потрапити на зустріч, де практикують груповий секс із красивою назвою "Семінар із тантричного сексу". До того ж ніхто не має змушувати вас займатися сексом, ваше тіло належить тільки вам.

У наступному блозі я розповім про те, як підсилити свої відчуття у сексі, а також про правило однієї години і найкращі пози для тантричного сексу.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація