Тантричний секс: вшанування жіночого і чоловічого єства

Тантричний секс: вшанування жіночого і чоловічого єства

Взаємоповага — одна з найголовніших умов для створення успішного тантричного єдинства.

Аби у повній мірі зануритися у таїнство тантричного сексу, вам слід опанувати ще кілька східних понять.

Йоні та лінґам

Дуже важливими для розуміння тантричного сексу є поняття йоні та лінґама. Йоні — це термін, що означає жіночі статеві органи, наприклад, матку.

Таке поняття є і в Камасутрі. Якщо говорити про буквальне значення цього слова, то воно означає "черево", "джерело", "вмістилище".

Йоні уособлює жіноче начало, яке, на противагу інь у древньокитайській філософії, є активним початком. Йоні допомагає чоловічому творчому началу.

Йоні — це жіночі аспекти божественного. Відомий дослідник міфології Джозеф Кемпбелл вважав, що йоні уособлює Калі, одна із древніх індуїстських богинь. Найдавніше зображення йоні знайшли у древньому місті Мохенджо-Даро, яке з'явилося близько 2600 років до н.е. в долині Інду.

Протилежністю йоні є лінґам — чоловіче начало. Це фалічне уособлення бога в індуїзмі. Слово "лінґам" в перекладі з санскриту означає "знак". Пробудження чоловічого начала неможливе без йоні. Традиційне зображення лінґама — стовп із заокругленим кінцем. Лінґам також символізує творчу енергію бога.

Зазвичай йоні і лінґам зображують разом: лінґам витесують із каменю, а над ним розміщують посуд із діркою, з якої тече вода. А іноді основою для стовпчика-лінґама є кільце, яке і символізує йоні. Ми всі бачили подібне і не раз: коли дивилися на фонтан. Так-так — фонтан також є поєднанням лінґаму і йоні.

Шива і Шакті

В індуїзмі чоловічі та жіночі сторони божественного називають Шива та Шакті. Згідно з індуїстською міфологією, вони керують світом.

Шива — один із верховних богів у індуїзмі. Шива є покровителем йоги та тантри. Сучасне розуміння цього божества поєднало у собі аскетизм та еротизм. Із одного боку, Шива — бог-руйнівник, а із іншого — невтомний коханець, уособлення чоловічої життєвої сили і начала. Шива — творець сакрального звуку "Ом".

Із Шивою пов'язаний куль родючості і практика тантри, коли секс розглядається як символічне єднання двох цілком протилежних начал — чоловічого та жіночого. Із точки зору індуїзму, тантричний секс — це шлях творення і духовного зростання. Шиві у вигляді лінґаму поклоняються у тисячах храмів по всій Індії та у інших куточках нашої планети.

Шакті у перекладі із санскриту означає "сила", це — космічна енергія, що символізує силу всесвіту і уособлює жіночий бік божественного. У тантрі словом "шакті" можна позначати партнерку по сексуальному ритуалу. Шакті зливається із Шивою, символізуючи вічне єднання чоловічого і жіночого начал. Шакті також асоціюється із різноманітними богинями у індуїзмі, їх різними аспектами, наприклад, Парваті, Лакшмі, Калі тощо. У древніх практиках йдеться про те, що всю свою могутність Шива черпає із Шакті, без жіночої енергії він схожий на труп. Часто Шиву зображують разом із Шакті. Поняття "шакті" як сили є одним із центральним у тантричному сексі.

Еротична практика

Усі ці поняття закликають тих, хто тільки починає цікавитися тантрою, зробити цілком логічний висновок: чоловіче не може існувати без жіночого і навпаки. Саме жінка має стати для чоловіком джерелом натхнення, як в ліжку, так і в житті. Тантра ставить жінку на перше місце, тому що через жінку чоловік отримає можливість контролювати свої емоції та відчуття.

Чоловік має тренувати свій лінґам, а жінка — м'язи свого лона, наприклад, стискатися і розтискатися до 300 разів всередині. Таку вправу можна виконувати для початку у ванні.

Також важливим є спільне омовіння чоловічих та жіночих статевих органів та змащування їх спеціальними маслами.

Займаючись тантричним сексом або готуючись до нього, слід виявляти свою повагу до чоловічих та жіночих статевих органів, лінґама і йоні, адже саме через них входить енергія під час еротичного ритуалу.

У наступному блозі читайте про сім чакр.

Приємних вам трантричних відкриттів!

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація