Як пережити ретроградний Марс?

Як пережити ретроградний Марс?

Фото: NASA

Найголовніше - не бути "богом війни" і не конфліктувати.

Чимало із вас, мабуть, чули про періоди ретроградних Меркурія та Венери, а ось про Марс якось гучно не розповідають. Так відбувається через те, що Марс буває ретроградним лише один раз на два роки. І у 2016 році якраз завершується цей дворічний термін. Причому ретроградним цього року Марс буде достатньо довго – із 17 квітня і аж до 30 червня.

Будь-які астрономічні та астрологічні явища на кшталт затемнення чи повні все-таки впливають на людей. Будемо вважати, що це - спроба людства порозумітися із потойбіччям, послати свої прохання до небес, Бога чи енергії (потрібне підкреслити). Саме тому існують певні правила і поради, що потрібно робити і чого слід уникати у ці періоди. З одного боку, вони несуть у собі небезпеку зривів і скандалів, а із іншого, приміром, кожний молодик створює спеціальну "закладку" наших мрій на певний період.

Що ж таке ретроградність? Ретроградний - ворожий прогресу, спрямований назад, зворотній, такий собі знак мінуса.

Із погляду астрології Марс асоціюється із активним чоловічим началом. Це і не дивно, адже Марс - бог війни у римській міфології (у грецькій йому відповідає Арей). Саме Марс і його вплив змушують людину рухатися вперед, боротися, не здаватися, бути активною і цілеспрямованою. Під впливом Марса - пристрасть і бурхливий секс.

Але у ретроградну фазу все це дає збій. Ці характеристики під час ретроградного Марсу можуть проявлятися у зворотній дії або навпаки, - уся активність сходить нанівець. А для спостерігача із Землі Марс рухається в зодіакальному колі в протилежній бік.

У цей період можливе уповільнення темпу життя, нещасні випадки, спалахи гніву, сильний стрес, побутова техніка може виходити із ладу.

Тому щоб не наламати дров, слід дотримуватися ряду порад. А ті, хто навчаться вправно лавірувати під час ретроградного Марсу у своєму житті, можуть отримати певні бонуси.

Найголовніше у цей період - не бути "богом війни". Тобто не треба у цей період конфліктувати у стосунках і на роботі, влаштувати судові спори, розпочинати дуже амбітні проекти, наприклад, ремонт чи будівництво власної оселі, чекати швидкого вирішення ситуації (швидко - це не до ретротрадного Марсу) тощо.

Натомість потрібно:

1. Зміцнювати позиції, адже якщо у нас немає потенціалу вогняного Марсу для активної дії, то слід захистити те, що є.

2. Можна відновлювати закинуте тренування, наприклад, йогу чи фітнес, аби не перестаратися на заняттях.

3. Закінчить проекти, до яких давно не доходять руки. Наприклад, ремонт, який затягнувся на роки. Це хороший час для напрацювання якихось деталей у вашому житті.

4. Навчіться працювати із власними емоціями, контролюйте свій гнів, сходіть до психолога, аби пізнати себе більше. Вчіться не вогняним словесним дуелям, а дипломатії.

5. Почніть практикувати медитації. Спокій, спокій і ще раз спокій. Також можна позбутися того, що вам заважає – і на матеріальному рівні, і на духовному.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація