Тіло як доказ

Тіло як доказ

Ви думаєте, що привабливі, незважаючи на недосконале тіло, але не створюйте собі ілюзій - таких одиниці.

Ми з вами вже рік говоримо про стосунки, а про найголовніше забули: в основі всіх взаємин завжди лежать стосунки з самим собою. Давайте почнемо з найелементарнішого - з нашого тіла.

Ви ніколи не думали, що в житті багато чого можна змінити: чоловіка чи жінку, роботу, квартиру, машину, місто, країну, але до самої смерті ми приречені жити саме в цьому тілі.

Якось незручно думати про себе як про "тіло" - живий організм, біоартефакт, прекрасне і довершене створіння природи. Навіть якщо вам дзеркало нетактовно нагадує, що не таке ви вже воно прекрасне й довершене, все одно при народженні більшість з нас отримала від матінки-природи досить непогану спадщину.

А чи цінуємо ми свій справжній дім, свою невід'ємну батьківщину, свій прилад взаємодії із світом? Значно менше, ніж ту ж саму квартиру чи машину. Ми нехтуємо його основними потребами, ми зневажаємо його проблеми, ми не підтримуємо його в належній формі, ми реагуємо на сигнали тривоги, коли часто вже пізно "пити Боржомі". Байдужість, хай несвідома, але така злочинна по відношенню до храму своєї душі.

З часом цей храм, такий привабливий в юні роки, перетворюються та потворні руїни, такі типові для тих, кому за... Сім'я, робота, комп'ютер, діти, нема грошей та часу - будь-яка причина стає "залізобетонним" виправданням аби не приділяти увагу своєму тілу. Як ззовні, так і всередині. На пиво, ігри, Інтернет, теревені є час, а на своє тіло - немає... От і маємо пузо, через яке, вибачте, і члена вже не видно, або, вибачте, дупу, яка в двері не пролазить.

Добре, у вас харизма, ви думаєте, що привабливі, незважаючи на недосконале тіло, але не створюйте собі ілюзій - таких одиниці. А ваш зруйнований храм рано чи пізно пред'явить вам рахунок до сплати.

Що ж робити? А берегти і шанувати себе з молоду: гігієна, увага до власного здоров'я та фізичні вправи мають стати звичкою. Люби своє тіло, відчуй його, пестуй його, використовуй його як цінний інструмент, призначений для пізнання як себе самого, так і навколишнього світу. Саме через нього ми відчуваємо холод та спеку, біль та насолоду, втому й задоволення.

Тіло - це наш пристрій для кохання, для взаємодії та відчуття іншого тіла, це неповторна призма, крізь яку ми щомиті пропускаємо цілий всесвіт. Тіло, яке ми маємо зараз - це наш доказ любові до самого себе. Шануймося та бережімо цей унікальний прихисток, яким до самої смерті заповіла користуватися нам природа.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook и стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація