Я кидаю курити. Початок

Я кидаю курити. Початок

Я кидаю курити. Початок

Після 12 років паління я нарешті зважився позбутися цієї шкідливої звички.

Я кидаю курити. Досить смілива заява, як для людини, у якої йде до двох пачок цигарок на день, але я кидаю курити. Повторюю собі це знову і знову.

Я палю вже 12 років! Півжиття! Зараз напевне, мабуть, і не згадаю, чому почав. Мабуть, як і більшість дітей 90-х – бо цигарки були доступними (тьотя Галя біля школи по 10 копійок їх продавала), бо це було модно, бо хотілося виглядати дорослішим.

Бажання кинути з'являлося не раз. До конкретних дій не доходило жодного. Чому саме зараз наважився – сам собі пояснити не можу. Можливо, просто набридло, можливо, дорого, можливо, біль в легенях зранку і сильний кашель або задишка на біговій доріжці. А, може, пропаганда здорового способу життя і величезна кількість людей навколо мене, які живуть саме за такими принципами. Я все частіше чую на вулиці - "не куріть біля мене", "відійдіть". А цей запах! Від некурців чую - "він огидний". Я хочу відчути, що цей запах "огидний", бо для курця він – справжній аромат. Реально хочу!

Курити вже давно не в моді. Куріння – це банальна залежність від гидоти. Ось і все. І я не раз казав собі і друзям: "Та я якщо захочу, вмить кину. Мене це не турбує". Ой, друзі, лукавив. Турбує, ще й як! Я не дарма вирішив винести свою боротьбу на загал. Я знаю, що мені буде складно. І якщо серед читачів цього допису є курці, вони зрозуміють. Вранішнє дике бажання взятися за цигарку ще ніхто не скасовував. А потім пішло-поїхало протягом дня - до наступного ранку… І так, повторюсь, 12 років.

Фото: Reuters

Однак вирішив напевне я кину курити. Я хочу! Я вирішив! Я зможу! Знаю, що ніякі медичні засоби за мене нічого не зроблять. Головне - власна воля. Так кажуть ті, хто подолав залежність. Саме волею і керуватимусь. А ще даним вам у цьому дописі словом. Принцип мого життя - завжди його тримати. Але буду дуже вдячним за підтримку усім. Тут, у своєму блозі, я вестиму щоденник, де ділитимусь з вами своїми відчуттями і розповідатиму, як триває моя боротьба за життя без цигарок.

А ще пропоную долучатися і разом кидати – будемо ділитися і підтримувати одне одних. Разом буде легше! Ті ж, кому вже вдалося побороти цю залежність – діліться своїм досвідом у коментарях під блогом.

Кажуть, найважчі перші два тижні. Ну що ж, перевірю на собі. Тож запам'ятовуємо - 26 січня 2016 року, я кидаю курити!

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація