Я кидаю курити. Тиждень незалежності

Я кидаю курити. Тиждень незалежності

Фото: allhint.ru

Усе в нашій голові, усе можливо - це головний підсумок мого першого за 12 років тижня незалежності від сигарет.

Перший головний підсумок у моєму марафоні і тих людей, які до нього долучились – усе набагато легше, ніж здається. Підтримка – сила. Усе в нашій голові. Усе можливо. Перелік цих істин можна продовжувати і продовжувати. Найголовніше на цей момент – зупинятися не збираюсь! Це справді початок вільного від залежності життя.

Якщо я скажу, що досі не згадую про цигарки, про те, що в мене зовсім не виникає бажання закурити – це буде неправдою. Правдо є те, що це бажання є, але воно не таке вже й велике. Йому можна протистояти. Подолавши один раз своїх внутрішніх демонів (чи хто їх там як називає) – "ти мусиш", "ти хочеш", "ти залежний" - усі наступні прояви твоєї залежності відступають.

Так, в мене стало більше часу. Підрахував, що в середньому на добу я витрачав до двох годин лише на куріння (з розрахунку дві пачки на добу). Це шістдесят годин на місяць! Це сімсот двадцять годин на рік! Від уявлення того, скільки я віддавав свого життя на цю гидоту – волосся, зізнаюсь, стає дибки.

А тепер про хороше. По-перше, про заміну. Я спробував усе, Карл! І спорт, і прогулянки, і книги, і курси з удосконалення англійської. Це справді допомагає. До того ж, як виявилось, є дуже корисним для здоров'я та саморозвитку.

По-друге, я починаю відчувати не запах цигарки – її сморід. На зупинках громадського транспорту, проходячи повз курилку на роботі, у під'їзді будинку і ще в десятках і десятках місць. Я розумію, що мій організм повертається до функціонування, яке закладене природою, а не тютюновими корпораціями.

Я так і не прочитав Алена Карра, я так і не спробував пігулки "Табекс" і пластир "Нікоретте". Я так і не подивився фільми з так званим 25-тим кадром, після перегляду яких я маю назавжди кину курити. Я так і не мочив цигарку в молоці і не курив її після цього – так мене вчили знайомі. Я не шукав інформацію про те, де можна закодуватися від куріння чи загіпнотизуватися… Усе, чим я керувався – це власне бажання, дане слово друзям і знайомим, а також ваші історії, про які ви щодня розповідали у коментарях. А ще я весь час щиро переживав за тих, хто кидав курити разом зі мною. Ви сильні, друзі! То все знову і знову – лише у вашій голові! Ви – незалежні!

У своєму попередньому пості я запропонував вам вибрати найкращий коментар (пораду, історію) за тиждень нашого марафону. Ваші вподобання просив описати в нових коментарях. Їх можна знайти за цим посиланням.

А тепер можу привітати Дмитра. Ось його порада, яка завоювала найбільше голосів - "Не потрібно шукати жодних аналогів, як то електронні сигарети, чи щось інше. Також не потрібно намагатися замінити сигарету, наприклад, цукерками тощо. Ви маєте зрозуміти, що ви вже кинули палити! Ви кинули рівно тоді, коли скурили свою останню сигарету. Фізична залежність від нікотину проходить через 3-5 днів, і то, вона настільки не значна, що майже не відчувається. За ознаками вона дуже схожа на відчуття голоду. Найстрашніше - це залежність психологічна, яка жодним чином не впливає на Ваші фізичні відчуття. І ця психологічна залежність у Вас в голові, і при правильному підході вона проходить всього через 20-25 днів. Дуже рекомендую прочитати Аллена Карра "Легкий способ бросить курить". Я кинув палити півроку тому, 17 липня. Це була моя третя спроба кинути палити. І якщо перші два рази процес кидання був реальною мукою, то на третій раз все пройшло настільки легко, що я навіть досі не можу повірити в це. Успіхів Вам! При правильному психологічному настрою все пройде дуже легко!!!"

А тепер з приводу обіцяного сюрпризу – це фірмовий блокнот "1+1" з автографами наших ведучих. А ще екскурсія телеканалом. Проведу особисто. Дмитре, над тим, щоб вас знайти – працюємо!

У кожній справі треба ставити найвищу мету. У нашій – вона відома. Головні поради від одне одного ми перечитуємо, висновки робимо. Кожен обирає власний шлях боротьби. Мені подобалося ділитися з вами усіма своїми відчуттями і думками протягом цього тижня. Наступний крок – це звіт за місяць. 26 лютого 2016 року я обов'язково розповім про те, як він минув. Це буде обов'язково місяць незалежності. Я з нетерпінням чекатиму і на історії тих, хто кидає курити саме зараз. Аби не переривати наше спілкування – пропоную ділитися успіхами і думками в коментарях під цим дописом.

До зв'язку!

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація