Як побороти шкідливі звички? 6 головних кроків

Як побороти шкідливі звички? 6 головних кроків

Фото: zavarnik.biz

Шкідливих звичок можна і треба позбуватися – і ці шість кроків приведуть вас до успіху.

Шкідливі звички, а саме паління, вживання алкоголю або наркотиків та систематичне переїдання – наносять значну шкоду нашому здоров'ю та нещадно псують зовнішність.

Пропоную авторську методику позбавлення шкідливих звичок. У моєму відеоблозі ви можете побачити історію однієї пацієнтки, яка стала героїнею програми "Моє нове життя" ("1+1") та потрапила до нашої клініки. Тетяна понад чотири роки приймала тяжкий наркотик, що суттєво пошкодив її здоров'я та зовнішність. У жінки був діагностований остеомієліт нижньої та верхньої щелепи. Звичайно, це захворювання викликала її шкідлива звичка – залежність від наркотиків. В результаті колосальної роботи команди нашої клініки та титанічних зусиль самої Тетяни – вона змогла подолати цю залежність та перемогти хворобу.

Подолання шкідливих звичок – це в першу чергу лікування психосоматичних хвороб, хірурги ж здебільшого займаються усуненням наслідків негативного впливу на організм шкідливих звичок. У відеоблозі ви можете побачити, як виглядають легені курця, печінка людини, яка тривалий час вживала алкоголь, а також як змінилися ті люди, котрі систематично вживали наркотики.

Як же побороти негативну звичку? Як перемогти її?

Крок №1. Побачити та визнати, що у вас є шкідлива звичка

Зрозуміти, що ця негативна звичка живе у вас та шкодить вашому здоров'ю і зовнішності. Жодна людина, яка, приміром, вживає алкоголь, не вважає себе залежним від нього. Тому перший крок – це визнання проблеми.

Крок №2. Описати та зрозуміти шкідливу звичку

Потрібно зустріти звичку "віч-на-віч" - вивчити її кожну "рису". Чим більше часу ви витратите на цьому етапі – тим глибше зрозумієте її і тим легше буде боротися із нею в майбутньому.

Інфографіка надана автором

Інфографіка надана автором

Крок №3. Зрозуміти наслідки шкідливої звички

Зрозуміти, яку шкоду приносить звичка особисто вам, вашим ближнім. Кожен має над цим задуматися. Адже кожна шкідлива звичка – це не тільки особиста проблема, а ще й незручність для всіх оточуючих.

Крок №4. Щоб виховати нову та побороти стару звичку потрібен 21 день

Американський священик і письменник Вілл Боуен у своїй книзі "Світ без скарг" запропонував на 21 день надягти фіолетовий браслет і припинити скаржитися, критикувати і висловлювати невдоволення. Методику підтвердили мільйони людей з 84 країн світу. Для того, щоб побороти стару звичку, нам необхідно виховати нову. І забирає це три тижні.

Легені здорової людини і легені курця. Фото надане автором

Крок №5. Фіксуйте зміни

Фотографуйте себе, знімайте відео, оцінюйте – фіксуйте позитивні зміни. Діліться та обговорюйте з близькими позитивні зміни. Ведіть щоденник.

Крок №6. Вигадайте для себе винагороду

Нагороджуйте себе за досягнуті результати. Нехай це буде поїздка в гори, зустріч із друзями чи свіжа полуниця. Ви відчуєте, що ваші самооцінка та впевненість зросли. Як результат – звичка стане вашою другою натурою.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація