Забудьте про дієти

Забудьте про дієти

Фото: magia-stroinosti.ru

У головних причинах набору зайвої ваги криється і відовідь на питання про те, як її позбутися. І це не дієта. 

Інустрія схудення - чому вона існує в різних проявах (рекомендації різних спеціалістів і не спеціалістів, невігласів або й відвертих шарлатанів)?

Бо часто люди не розуміють простих речей, набирають зайву вагу і нерідко вдаються до крайнощів: неправильно голодують, напівголодують, страждають на невідомо ким придуманих "дієтах", стають жертвами розрекламованих і навіть небезпечних "диво-засобів"... а потім розчаровуються і здаються.

Насправді "базові" причини зайвої ваги:

НАША ЇЖА:

- концентрована (не грубі злаки, а білий хліб і тістечка з кремом і цукром);

- в надмірній кількості (не за об'ємом шлунка, а мало не піввідра, бо хочеться всього і відразу);

- по 5-6 разів в день (не 2-3, коли є час для відпочинку травної системи, нормалізації рівня інсуліну та використанням калорій).

НАПОЇ:

- не чиста вода або настої ягід/трав (а чаї з цукром, медом та варенням, солодкі компоти, домашні консервовані соки з цукром, магазинні пакетовані "неатари", "соки" та шипучі солодкі напої, кава з цукром і тд).

ФІЗИЧНА АКТИВНІСТЬ:

- до машини/маршрутки/метро і назад і кілька кроків сходами (замість мінімум годинної швидкої ходьби, пробіжки, і т.п.).

Тому нам, дієтологам, теж доводиться бути частиною цієї системи і адаптовуватись до сучасних реалій і "розписувати" в деталях, що їсти на вечерю, скільки, чого уникати і так далі, хоча наші поради можуть запросто вкластися в одному реченні:

  • їжте побільше рослинної їжі, простої, не смажте, не цукруйте, довго жуйте, щоб не переїсти, 2-3 рази на день і багато-багато рухайтесь!

Якщо вам придумують хитромудрі "рецепти", "зелені/жовті/сині суперкоктейлі" і "методики" схуднення - включайте здоровий глузд. А якщо вам нахвалюють ягоди годжі, зелену каву і екстракт ананаса, знайте: від них справді можна схуднути, але якщо їх власноруч збирати, сушити і пакувати!

Оригінал

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на  facebook  і слідкуйте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація