Що означає замах на Шокіна

Що означає замах на Шокіна

Фото: Reuters

Це вперше за роки незалежності України кабінет генпрокурора атакували зі зброєю.

Про що свідчить замах на генпрокурора Віктора Шокіна?

Перше. В країні і конкретно в столиці дуже багато зброї.

Друге. Явище в принципі безпрецедентне. Я за роки незалежності обстрілів Генеральної прокуратори не пригадую. Були випадки, коли "Беркут" на чолі з міністром внутрішніх справ Василем Цушком ламав двері до кабінету генерального прокурора, але такого, щоб стріляли по вікнах – такого не було. Отже, хтось наважився перейти межу, яку до нього ніхто не перетинав.

Третє. В світлі очевидного протистояння влади з лідером партії "Укроп" Геннадієм Корбаном, зрозуміло, що буде спокуса використати цей обстріл у цьому контексті. Чи станеться це – буде зрозуміло вже найближчим часом.

І, мабуть, по-четверте. У багатьох людей з'явиться бажання швидко зробити висновки щодо того, хто і навіщо замахнувся на Шокіна. Це буде неправильно в даному випадку. Парадоксальним чином до генпрокурора більше претензій в неефективності, ніж в ефективності. Це створює серйозний дефіцит правдоподібних версій. Сказати, що він наступив на хвоста багатьом, я не візьмусь. Швидше може бути так, що його в такий спосіб стимулюють до більш ефективної роботи.

В будь-якому разі суспільство виграє, по-перше, від об'єктивного розслідування, по-друге, від того, щоб застосування зброї як метода політичної боротьби більше не повторювалось.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація