Умовні одиниці

Умовні одиниці

Фото: УНІАН

Або чому "губернатора Севастополя" відправили до Сибіру, а посла РФ в Україні – у відставку.

Крим потонув у Південному федеральному окрузі, колишнього так званого "губернатора Севастополя" відправили трошки відпочити у кліматично більш суворі широти. Там, мабуть, така ідея - всіх, хто зрадив, відправляти подалі, на Далекий Схід. Це така історична російська традиція.

Тож тут треба говорити не лише про відставку посла Росії в Україні Михайла Зурабова, якого фізично в Києві, до речі, не було вже тривалий час, а про те, що в Кремлі зрозуміли: Крим сам по собі потопає і не є керованим, що ті люди, на яких вони ставили, не здатні на реальне управління. Тому їх треба змінити, а зробити це можна, підпорядкувавши Крим якомусь більшому утворенню.

З іншого боку, тут простежується й інша зрозуміла логіка, пов'язана з бажанням Кремля, аби про Крим не говорили як про суб'єкт для повернення. А для цього його треба заховати подалі від очей у якусь неосяжну адміністративну одиницю. Такою виявився цей Південний федеральний округ, який охоплює майже всю південну Росію.

Але мені здається, це доволі примітивні спроби сховатися від дійсності. Вона очевидна, і від того, що Крим формально переведуть з однієї структурної одиниці в іншу - нічого ні для кого не зміниться.

Що стосується відставки Зурабова, то в будь-якому разі жодних реальних практичних відносин між країною-агресором і жертвою цієї агресії бути не може. Тому, власне, не очікую нічого нового від майбутнього призначення, яким би воно не було. Я не бачу в цьому жодного практичного смислу. Мабуть, просто Зурабову набридло бути умовною одиницею цієї умовної дипломатії. Тож, можливо, тут зіграли ще особисті моменти.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація