Правда і міфи про тантричний секс

Правда і міфи про тантричний секс

Фото: hermandadblanca.org

Тантра - це не просто зустріч тіл, це - зустріч душ.

Ми звикли думати, що секс необхідний для продовження роду чи задоволення, проте є в нього й інша сторона - духовна сексуальність.

Понад дві тисячі років людей переконували у гріховності сексуальності та еротичності, особливо на Заході. Проте на Сході фізичний контакт ніколи не асоціювався з чимось брудним, чого варто соромитися і в жодному разі не думати про задоволення – лише про продовження роду. Більше того, у східних традиціях велика увага приділяється духовному аспекту фізичної близькості. Для них секс – це коли чоловік та жінка, наче Бог і Богиня, поєднуються у священному танці, щоб зародити нове життя або краще зрозуміти одне одного. На Сході вважається, що енергія, яка виділяється під час сексу, може бути використана у подальшому для духовного просвітництва.

Тому пропоную ближче познайомимося з однією із таких традицій, існування якої уже в новітній час пов'язане із чималою кількістю скандалів та домислів – мова про тантру. Власне тантра - це одна із древніх містичних традицій, яка вчить нас, як за допомогою сексуальної енергії досягнути глибин духовності. Саме слово "тантра" означає "вплетення" і передбачає взаємодію фізичного тіла і Всесвіту. Тантричний секс - це мистецтво, яке не має нічого спільного із витонченою технікою і химерними позами. Однак прагнення заробити та звичайне невігластво призвело до появи численних міфів про тантричний секс. Деякі з них я і спробую розвінчати, а також розповісти, що насправді собою являє тантра.

Міф № 1. Тантра - це новий вид сексу

Неправда. Всупереч поширеній думці, фізичне є найменш важливим аспектом тантричного сексу. Тантра побудована не на проникненні у жінку, тобто, власне, сексі, а на повазі і кращому розумінні партнера. Здебільшого тантричний секс включає в себе різноманітні пестощі та вправи для дихання, проникнення ж узагалі не передбачається. Звісно, воно може бути – але лише якщо партнери настільки розпаляться та захочуть перейти, так би мовити, на інший рівень. І вже вдома чи де-інде, але не разом зі своїми "однокурсниками". Тож якщо ви потрапили на курси тантри із підвищеною сексуальністю, тобто де метою заняття є звичайний статевий акт, то знайте – це вже не тантра.

Міф № 2. Тантра - це шалені оргії

Оскільки, як уже йшлося вище, тантра у своїй основі не передбачає власне статевого акту, то і з оргією якось не вийде. В ідеалі тантра - це дійство поміж двома партнерами. А те, що відбувається поміж двома є священним, тож це на сто відсотків той випадок, коли третій, а тим більше четвертий чи п'ятий - зайвий.

Міф № 3.Тантричний секс - це сатанізм

Сатанізм - це світогляд, який побудований на тому, що Сатана трактується як позитивний персонаж. Тим паче, що сатанізм виник фактично у 60-ті роки ХХ століття, а тантра - набагато древніша східна практика, яка дає змогу коханцям підсилити насолоду одне одним. Але в очах більшості те, що відрізняється від усталеного, - завжди буде якимось "сатанізмом".

А тепер перейдемо до правди, тобто того, що ж реально являє собою тантра.

Правда № 1. Тантра - це сексуальна йога

Тантра поєднує у собі медитацію і фізичний контакт. Тантричний секс розрахований на продовження тривалості статевого акту (в майбутньому, а не саме під час занять тантрою), приділенню більшої, ніж зазвичай, уваги попереднім пестощам і досягненню більшого рівня екстазу. Майстри йоги розробили комплекс ритуалів, які спрямовані на те, щоб підсилити сексуальну енергію людини. Саме ці ритуали і називають тантричним сексом.

Правда № 2. Тантра покращує наші відчуття в емоційній сфері

Тантра покращує наші погляди на світ, вчить дбайливому ставленню до оточуючих, надає впевненість у соціальній сфері, дозволяє краще розуміти потреби і мотиви в сексі. Ті, хто практикують тантру, ні з ким не змагаються, а вивчають власні емоції і зайняті власним розвитком.

Правда № 3. Тантра допомагає нашому тілу

З фізичної точки зору тантричний секс вчить самоконтролю і надає чимало переваг. Наприклад, покращується кровообіг, спалюються зайві калорії, очищується тіло і виводяться токсини. Також збільшується запас життєвих сил, а ваше сексуальне задоволення - лише продовжується. Завдяки тантрі змінюються ваші цілі в сексі і ставлення до нього. Однак є у тантри і цілком практичний результат – практикуючи її, можна навчитися балансувати на грані оргазму і пізнати нові грані задоволення.

Тантра розглядає людей, які її практикують, як рівних та вільних людей. Тантра - це не просто зустріч тіл, це - зустріч душ. Йдеться про вищу ступінь оргазму – не лише плоті, а й розуму і духу, що переживається разом із партнером. Це справжнє єднання: людини зі Всесвітом, людини з людиною, тіла з розумом і розуму із духом.

У наступному блозі я розповім про те, із чого варто почати тантричний секс, як до нього підготуватися і як використовувати тантричну енергію.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація