Ідеальний день у Бангкоку

 Як уникнути помилок туристів-початківців.

Підготовка. Щоб день пройшов ідеально, варто зробити наступне:

(Ви можете читати цей блок й коментувати, що за очевидність, кеп! Але раджу дослухатися до всіх порад: усі помилки я вже зробила за вас й деталі мають значення – як то кажуть, "восток – дело тонкое")


- Прокиньтеся дуже рано, ви біля екватору, а значить - вдень буде нестерпно спекотно, стемніє близько 18.00, тому ранок - ідеальний час для прогулянки містом.

- Не забудьте взяти з собою воду, взути зручне взуття, вдягнути приємну бавовняну сорочку на довгий рукав, щось на голову, сонцезахисні окуляри, крем для засмаги, особливо ретельно помажте ніс. Не варто недооцінювати екваторіальне сонце.

- У храми вас не пустять, якщо ваш одяг не прикриває коліна. Вийти з цієї ситуації можна по різному: вдягнути штани чи довгу спідницю, купити на місці, щоправда за дорого, шарф-палантин, а краще в Азії його завжди носити при собі.

- Майте з собою готівку. Зауважте, що банкомати в Таїланді мають фіксовану комісію – 150 бат незалежно від того, яку суму ви знімаєте, якою картою користуєтесь, яке у вас громадянство і клієнтом якого банку ви є. Бюджет пропонованого мною дня не перевищить 1000 бат ( приблизно ). А якщо будете їсти не в ресторанах, а в невеличких вуличних ресторанчиках, то зекономите  половину.

- Не бійтеся користуватися таксі, якщо вас мінімум двоє, то це буде навіть дешевше, аніж громадським транспортом. Головне, щоб таксі було з лічильником. Якщо хочете проїхатися на тук-тук (популярний транспортний засіб в Азії: мотоцикли, інколи велосипеди, з кабіною для пасажирів), то про ціну домовляйтесь спочатку й, торгуючись, зможете її збити на половину.

Фото: Фото: Наталія Власенко

 Маршрут

  • Перша пам'ятка найважливіша і найбільша – Grand Palace, резиденція королів Таїланду. За відправну точку пропоную взяти станцію sky-traine Saphan Taksin. Звідти їдемо на кораблику по річці Чао Прайя до причалу Чанг. Подорож займе близько півгодини. За цей час насолоджуємось краєвидами і дивуємось, як же це прекрасно мати такий громадський транспорт: ні тобі заторів в 12-ти мільйонному місті, дешево, а головне – романтика та краса! Від причалу прямуємо до вулиці Na Phra Lan Road і тут ми вже бачимо білі фортифікаційні стіни Гранд Палацу. Ігноруємо місцевих гідів, таксистів та інших мисливців на туристів, які пропонують свої послуги. Прогулятися територією комплексу можна безкоштовно, а от щоб потрапити в зали палаців потрібно заплатити 500 бат. То того варто. Але тоді лише на огляд Гранд Палацу можна витратити увесь день. Я ж пропоную обмежитися просто прогулянкою, враження від побаченого зашкалюють й від цього.

Фото: Фото: Наталія Власенко

  • Повертаємося на причал, сідаємо на кораблик. Переконуємося, що він пливе вниз по течії, тобто на захід, тобто вліво від вас. Тричі перепитуємо, чи це не екскурсійний катер, а просто громадський транспорт, бо ціна за квиток дуже відрізнятиметься. Це все робимо дуже швидко, інакше він попливе без вас. Пропливаємо одну зупинку до причалу Tha Tien.
  • Проходимо крізь невеличкий базар з сувенірами та сушеними креветками. Виходимо до задніх воріт храму Wat Pho, де знаходиться найбільша в світі статуя лежачого Будди. Вхід до храму обійдеться в 100 бат, в ціну входить півлітрова пляшка води. Можете зробити як тайці, й розкласти по периметру Будди в спеціальні горщики копійки – на удачу. Після прогуляємось територією храмового, тут також знаходиться одна з найбільш відомих шкіл тайського масажу.
  • Повертаємось на причал і знову сідаємо на кораблик. На протилежному березі красується індуїстський храм Світанку (What Arun). Якщо у вас є сили й бажання піднятися на вершину храму (це задоволення коштує 50 бат) -  то вам потрібно сісти на корабель, який відвезе до нього, якщо вирішите просто помилуватися здаля - то сідайте на корабель, що знову таки йде вниз по течії. Виходимо на Memoria Brige, це наступна зупинка.
  • Так ми опинилися в Китайському кварталі. Це найкраще місце, щоб побродити вуличками й знати щось перекусити в якомусь з вуличних ресторанів. Зайти на ринки, в китайські магазини з традиційними музичними інструментами та храми.

  • Пройтися головною вулицею Yaowarat Road до воріт-арки, які позначають вхід в Чайна-таун. Повернути праворуч і знайти храм з Золотим Буддою, вхід до нього безкоштовний.
  • Якщо далі ви плануєте продовжити свою відпустку на островах на півдні Таїланду, то до головних портів, які ведуть до островів Ко Тао, Ко Пенанг, Ко Самуі можна дістатися залізницею. Зараз прекрасна нагода сходити на вокзал, який в 10-ти хвилинах ходу, й купити квиток на нічний потяг. Аби зранку вже плисти до обраного острова. Працівники вокзалу вас проінформують і запропонують купити спарений квиток: потяг+автобус+паром – це точно не вийде дорожче, аніж добиратися окремо, можете сміливо погоджуватися.
  • І щойно настануть сутінки  - повертайтеся на головну вулицю Китайського кварталу Yaowarat, ви просто зобов'язані її побачити у неонових вогнях. Ввечері вона перетворюється на один суцільний вуличний ресторан з пересувними візками та базарчиками.
  • Залишається просто вибрати, де повечеряти. На вулиці Phadung Dao Road найкращі китайські ресторани з дорогими делікатесами такими, як суп з акули чи морський їжак. Риби плавають в акваріумах перед входом до закладу, і ви можете собі обрати вечерю самі. Якщо ж ви шукаєте, де б повечеряти бюджетно, то варто йти до якогось з фуд-кортів. Це обійдеться не дорожче, ніж 50 бат.
  • Зараз найкращий час поїхати в готель, чи піти на поїзд. Якщо час дозволяє можна зазирнути на нічний базар під Memorial Bridge, переважно тут продається мас-маркет, але в нічних вогнях все виглядає привабливо і атмосферно.

Цей маршрут мені ручкою на мапі намалювала одна тайська жіночка, коли я безпорадно крутила карту в руках у пошуках метро. Навряд, чи щось би краще я знайшла в путівниках містом.

Хорошої подорожі і передавайте Бангкоку вітання.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook и стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація