Блондинка за кермом: незручні запитання про хабарі та нові виклики

Блондинка за кермом: незручні запитання про хабарі та нові виклики

Фото: pixabay.com

Виявилося, що у навчанні є дещо набагато нудніше за дорожні знаки.

Як я можу описати друге заняття з водіння? Дуже просто і лаконічно – нудно. Адже ми знову майже три години вивчали перший розділ правил – терміни.

Якщо на початку навчання я думала, що найменш цікавим буде вчити означення на кшталт жовтих ромбиків (знак "головна дорога", щоб ви розуміли), то пізніше я усвідомила, що справжнім занудством є загальні положення.

Ти ніби і так знаєш, що таке тротуар та проїжджа частина, але вивчити визначення обов'язково треба, бо всі питання будуть на екзамені.

Навіть перше домашнє завдання ми отримали саме по розділу термінів. Однак, на мій скромний погляд, термінологію можна було б вивчати й самостійно, більше уваги приділяючи практиці.

Та все ж про друге заняття варто згадати детальніше.

Після першого заняття в автошколі в мені неочікувано прокинулося давно забуте відчуття старанного студента і я прочитала цілий розділ наперед.

Визнаю, для мене великим задоволенням тепер є згадка про ту моторошну картину, яку я демонструвала зранку пасажирам метро: білява школярка (а саме на школярку я схожа ненафарбована та невиспана у понеділок) із правилами дорожнього руху у руках. Вершник Апокаліпсису версія 2016 року – саме так я називаю свій незабутній образ.

Ну а це я. Варто ж нарешті підтвердити, що я таки дійсно маю біляве волосся. А ще вмію «професійно» позувати / Фото: фото: Марія Максименкова

Так от, через оцю свою старанність на другому занятті я опинилася за крок від жахливого звання "улюблениці" вчителя, оскільки примудрилася похизуватися знаннями, абсолютно того не бажаючи.

Я сиділа, уважно слухала викладача і періодично хитала головою, від чого той швидко зрозумів, що я вже знаю урок наперед. І на моє горе він вирішив повідомити про це уголос усій групі. Я от досі не знаю, чи то вітерець якраз припинив дути у мій бік, чи то кілька розгніваних пар очей саме свердлили у мені діру, але на якусь мить мені стало дещо некомфортно.

Та ця ситуація виявилася не найгіршим, що спіткало мене на другому занятті.

Ще на першій зустрічі зі своїм автонаставником я помітила у нього особливу пристрасть до ДТП. Я маю на увазі, що він часто про них згадує, описує ті, які бачив сам, і постійно трагічним голосом нагадує, аби ми тих самих ДТП уникали.

І от саме через це у мені прокинувся нав'язливий страх убити когось на дорозі. Зрозуміло, що я не збираюся влаштовувати шаленства на трасі, однак часто водій абсолютно не винний у ДТП, які стають смертельними через недбалість пішоходів. Але ж хіба тішитиме водія факт його невинуватості, коли хтось вирішить ґиґнути під колесами його авто?

Тож якщо раніше мене до гикавки лякала величезна кількість правил та необхідність швидкого реагування на дорозі, то тепер небезпеку я почала відчувати з боку байдужих до правил перехожих. Природньо, що у мене виникло запитання, чи у багатьох водіїв-початківців виникають такі переживання та яким чином з ними боротися. Наразі для себе рецепту я ще не знайшла, але за кермо сідати бажання вже стало менше.

Ще одне запитання, яке застрягло у моїй голові, стосувалося безпосередньо здавання екзамену. І я наважилась прямо запитати викладача, чи дійсно без хабаря шанс отримати водійські права практично відсутній. І той із упевненістю заявив, що такі побрехеньки розводять або перелякані, або ж ті, хто "у долі" із хабарниками.

Зізнаюся, відповідь вчителя мене втішила, адже за два місяці я матиму змогу особисто перевірити його слова.

Поки ж мій вечір після роботи відбувається у ритмі термінологічного танго – попри те, що "дитина" на фото протестує проти таких автомобільних пристрастей, вимагаючи прогулянки на свіжому повітрі.

Фото: фото: Марія Максименкова

До слова, якщо у когось є універсальний рецепт боротьби зі страхами за кермом, хотіла б почути ваші варіанти. Адже деякі з порад та думок під першою публікацією були дійсно дуже корисними, а посилання на сайт я навіть зберегла у закладках.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація