Як прожити суперосінь: п'ять ароматів осіннього настрою

Як прожити суперосінь: п'ять ароматів осіннього настрою

Фото: www.domohazyajki.com

Земляний пачулі, екзотичний іланг-іланг, яскравий апельсин, апетитний базилік і зігрівальна кориця – це аромати вашої суперосені.   

Чим для вас пахне осінь? Мокрим листям, затишними кафе чи гарячим глінтвейном? Пропоную зануритися цієї осені у світ ароматерапії і дізнатися більше про запахи, які перетворять вашу осінь у суперосінь.

Окрім певних ароматів рослин, які можна придбати в найближчій аптеці або супермаркеті, вам знадобиться аромалампа. Її можна придбати або зробити самостійно, просто поклавши змочену в ефірних оліях носову хустинку на теплу батарею. Нагріваючись, вона наповнюватиме вашу оселю приємними ароматами.

Якщо ви вирішили скористатися аромалампою, наповніть її чашу водою і додайте від трьох до п'яти крапель обраної ефірної олії. Запаліть чайну свічку і поставте вниз лампи. Коли свічка нагріє суміш, ефірна олія почне випаровуватися.

Прихильники екзотики можуть купити не лише ефірні олії, але й пахощі у вигляді паличок або конусів. Тліючи, вони теж наповнюватимуть квартиру чи будинок незвичними східними ароматами. Для такого типу пахощів варто придбати підставку, щоб тліючі частинки не спричинили пожежі.

Якщо ви полюбляєте цікаві аромати, то можна придбати й ароматичні свічки, щоб відчути суперосінь наповну.

Пропоную топ-п'ять ароматів, на які варто звернути увагу цієї суперосені.

Пачулі. Це чи не найкращий вибір серед зігрівальних ефірних олій для холодної і дощової осені. Пачулі широко використовується у парфумерії. Її також називають ефірною олією хіппі, адже вона користувалася великою популярністю на Заході у 60-70-тих роках ХХ століття.

Ця ефірна олія є хорошим антидепресантом, її іноді  застосовують і як афродизіак. Пачулі може зігріти і позбавити вас від "гусячої шкіри" у холодний день. Вона також допоможе відновитися після осінньої застуди. Ця ефірна олія відрізняється теплим, насиченим, солодким і пряним запахом із земляними, трав'яними, мускусними і бальзамовими відтінками. Хоча такий багатий аромат може не всім припасти до смаку.

Восени пачулі добре знімає стрес, допомагає під час депресії. Можна побризкати у кімнаті водою з ефірною олією пачулі, щоб очистити не тільки повітря у кімнаті, але й власний розум.

Іланг-іланг. Окрім тепла, восени іноді бракує розслаблення, тому наступна ефірна олія у нашому списку - іланг-іланг. Аромат іланг-ілангу вважають на Сході символом любові, а його назва походить від малайського слова, що означає "квітка квітів".

Додайте цю ефірну олію в масажну суміш, щоб розслабити м'язи після напруженого дня. Вдихаючи запах іланг-ілангу, ви можете заспокоїтися і зупинити напади паніки. Іланг-іланг допомагає боротися зі стресом, гнівом, шоком і страхом. Така ефірна олія підійде жінкам, які хочуть восени не лише розслабитися, але й відкрити чуттєвість та отримати впевненість у собі. Ця ефірна олія прекрасно підійде для вечірньої ванни, розслабить вас і подарує хороший сон.

Запах іланг-ілангу можна описати як пахощі із солодкими, мигдалевими, квітково-тропічними нотками. Досить екзотичний аромат.

Щоправда, іланг-іланг слід використовувати у невеликих кількостях протягом нетривалого часу, бо інакше цей запах може здатися занадто тяжким і викликати навіть головний біль.

Апельсин. Ефірні олії, які використовуються в ароматерапії, можуть "творити чудеса", якщо ви відчуваєте втому і сонливість. Вони піднімуть настрій і наповнять вас енергією. Тому апельсин - хороший вибір, щоб відновити сили протягом важкого дня й освіжити голову, адже чисті та свіжі запахи - чи не найефективніший засіб для поповнення енергії. Також можна поєднати аромат апельсину та проходний душ вранці, щоб остаточно прокинутися.

Запах ефірної олії апельсину - солодкий, фруктовий із яскравими відтінками. Він добре поєднується з іншими цитрусовими ароматами та пахощами прянощів. Цю ефірну олію іноді називають "усміхненою", бо аромат апельсину добре знайомий із дитинства, він наповнює радощами та теплом.

Базилік. Іноді буває так, що восени настрій різко змінюється без будь-яких причин, але аромати допоможуть впоратися із поганим настроєм навіть у найпохмуріший день. Базилік можна використати не лише для аромалампи, але й для масажу, ванн або як парфуми з природнім ароматом.

До того ж базилік нагадає вам про апетитні літні салати з італійським шармом. Але якщо ви не хочете пахнути їжею, ви можете змішати ефірну олію базиліку, наприклад, із ароматами інших трав, цитрусовими та хвойними запахами.

У базиліка солодкий, трав'янистий запах із пряним відтінком. Він допомагає впоратися із розумовою втомою та відновити сили. Базилік пробуджує, піднімає настрій. Це непоганий вибір для осінньої медитації, але під час вагітності варто відмовитися від використання цієї ефірної олії.

Кориця. Закриває нашу осінню п'ятірку ароматна кориця. Це не лише одна із найпопулярніших спецій у світі, але й лікувальний засіб проти застуди та грипу. За легендами, корицю знаходили у гніздах міфічних феніксів.

Ефірна олія кориці має гострий, пряний ароматом. Вона тонізує та відновлює від перевтоми й осінніх хвороб. Ефірна олія кориці особливо ефективна проти нездужань, які пов'язані зі стресом. Сильні антисептичні властивості кориці допоможуть захистити кімнату від інфекцій. Аромат кориці додасть вам додаткових життєвих сил і енергії.

Корицю добре поєднувати із цитрусовими запахами, такими як лимон та апельсин. Тоді ви отримаєте не лише осінній аромат, але й запах, який рятуватиме вас від осінніх холодів. Проте, як і базилік, корицю не варто використовувати під час вагітності.

Ефірні олії володіють високою концентрацією, тому, використовуючи їх, варто пам'ятати про техніку безпеки. Наприклад, ніколи не вживайте ефірні олії у їжу, слідкуйте, щоб вони не потрапили в очі. Уважно читайте інструкцію, яка додається до ефірних олій, якщо ви придбали їх в аптеці. Ефірні олії, які добувають із прянощів, можуть викликати легке почервоніння, а цитрусові – фоточутливі, тому краще відмовитися від їх використання на відкритих частинах тіла у сонячну погоду.

Також не вважайте ефірні олії рятівним жилетом від хвороб: при геть поганому самопочутті восени краще зверніться до лікаря. Пахощі найкраще впливають на наш настрій, тому й використовуйте їх за призначенням.

Гарної вам і ароматної суперосені!

 Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація