Уперше за часів незалежності в Україні видадуть твори Гемінґвея

Уперше за часів незалежності в Україні видадуть твори Гемінґвея

Вітчизняне видавництво завершило тривалі переговори із правовласниками.

В сучасній Україні вперше видадуть твори лауреата Нобелівської та Пуліцерівської премій Ернеста Гемінґвея – класика американської та світової літератури.

"Видавництво Старого Лева" придбало права на всі твори класика, тож на початку 2017 року можна очікувати на перші книжки легенди на українському ринку, розповіли у прес-службі видавництва.

У "ВСЛ" зауважили, що переговори із правовласниками творів Ернеста Гемінґвея - Hemingway Foreing Rights Trust – тривали більше року.

"Серед труднощів, які довелося подолати у процесі переговорів – сприйняття українського середовища як такого, де несерйозно ставляться до авторського права", - зазначили книговидавці.

Востаннє повне видання творів американця виходило українською мовою у 1979—1981 роках – це був чотиритомник, що вийшов у видавництві художньої літератури "Дніпро". Після того ще були публікації окремих романів, як-от "Фієста" та "По кому подзвін" у видавництві "Вища школа" у 1985 році. Але від 1991 року не вийшло жодної книжки його творів українською мовою з дотриманням вимог авторського права.

"ВСЛ" запевняє, що видасть твори Гемінґвея у перекладах провідних сучасних українських перекладачів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація