Борошняні вироби погіршують зір

Практично кожна людина віком понад 40 років страждає від погіршення зору.
Американські вчені заявляють, що надмірне споживання борошняних продуктів може призвести до втрати зору.

Американські вчені з Дослідницької лабораторії їжі та зору і Центру вивчення людського харчування та старіння заявили про те, що надмірне споживання борошняних продуктів може призвести не тільки до збільшення ваги, але й до втрати зору.

Фахівцям у результаті досліджень вдалося знайти прямий зв’язок між дієтою з високим гліцемічним індексом і підвищенням ризику погіршення зору.

У ході експерименту були проаналізовані дані про стан здоров’я і дієтичне харчування 4 тисяч чоловіків та жінок від 55 до 80 років. Виявилося, що часте споживання продуктів, які багаті на вуглеводи (це, наприклад, рис, макарони, хліб) може призвести до дегенерації макули - центральної частини сітківки, що розміщується до скроні від диска зорового нерва, а це є провідною причиною незворотньої сліпоти у людей похилого віку.

Учені зазначили, що практично кожна людина віком понад 40 років піддається цьому захворюванню і для нього немає жодної ефективної терапії. 

У зв’язку з цим медики нагадують, що люди похилого віку повинні складати свій раціон так, щоб у ньому було побільше зелених овочів - капусти, шпинату, броколі, зеленого горошку і поменше борошняних виробів.

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції
Побачили помилку - контрол+ентер
Всього коментарів: 0
Вибір редакції