Чіпси ведуть жінок до раку

40 міліграм акриламіду міститься у пакеті чіпсів.
Згідно дослідженню учених, жінки, які регулярно вживають чіпси й інші продукти фаст-фуду, мають підвищені шанси на розвиток раку.

До списку продуктів, що підвищують ймовірність розвитку раку шийки матки і яєчників у жінок, входять картопля фрі, крекери і печиво.

У рамках дослідження учені з Університету в Маастрихт проаналізували дієту 120 тисяч жінок і виявили причинно-наслідковий зв`язок між вживанням продуктів, що містять акриламід, і розвитком раку.

Акриламід - хімікат, що утворюється в деяких продуктах у процесі термічної обробки і має, за припущеннями учених, канцерогенні властивості.

У результаті дослідження виявилось, що жінки, в організм яких з їжею щодня надходило 40 міліграм акриламіду, мали в два рази більше шансів захворіти на рак шийки матки або яєчників, ніж жінки, в дієті яких акриламіду було менше.

40 міліграм акриламіду міститься в половині пачки печива або пакеті чіпсів.

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами BBC / ОГ
Побачили помилку - контрол+ентер
Всього коментарів: 0
Вибір редакції